Sunday, May 27, 2007

Veckans lista v.21

1. Rafa Benitez - Finalförlusten i onsdags sved och det rejält, det kändes inte som om vi förtjänade att lämna Aten utan pokalen. Rafa gjorde sitt jobb perfekt, Kaka och Pirlo var osynliga och vi förde spelet. Det var missflyt som gjorde att vi inte lyckades ta hem titeln, visst kan man tycka att Crouch skulle ha kommit in lite tidigare, men annars var Rafas insats prickfri. Efter finalen har Rafa gått ut och krävt pengasatsning av de nya ägarna, han vill kunna köpa sina förstaalternativ och inte tvingas ge upp pga för höga priser. Det är bra att Rafa ställer krav, för att ta hem titlar måste vi värva spelare av den högsta kalibern. Världsspelare är vad som krävs och sådana har vi inte värvat speciellt många sedan Rafa tog över, nu när det finns nya pengar i klubben borde förutsättningarna vara bättre. Jag vill inte att vi gör en Chelski och köper in ett helt nytt lag, det är egentligen tre positioner som jag vill ha in klass på. Dels måste det in en vänsterback som kan konkurrera med Riise och Aurelio, dels måste vi ha en vänstermittfältare av klass och slutligen måste vi ha en anfallare som kan komplettera Dirk Kuyt. Reina, Agger, Carragher, Finnan, Alonso, Mascherano, Gerrard och Kuyt är alla spelare som är tillräckligt bra för att ge oss titlar, men nu måste de få lite mer hjälp. Jag litar på att Rafa hittar rätt spelare.

2. Jeff Buckley - Jag har ganska nyligen upptäckt denna artist och den senaste veckan har jag lyssnat en hel del på hans musik. Låtar som Grace och Hallelujah bevisar hur otroligt begåvad den här mannen var, det var oerhört tragiskt att han gick bort redan 1997. Han drunknade i en sjö när han var 31 år gammal och hann inte spela in speciellt många skivor, men det han gjort som jag har hört är hur bra som helst. Min personliga favorit är So real, den fastnar verkligen, väldigt bra text och Buckley sjunger suveränt. Han har den där känslan i rösten, den där känslan som krävs för att hans typ av musik ska gå fram. Sjunger man med en sådan inlevelse som han gör kan man som lyssnare inte låta bli att gilla. Bra musik berör och det gör Buckleys musik.

3. Gardar Gunnlaugson - Egentligen skiter jag i Svenska Cupen, men Pekings vinst över AIK i veckan var åtminstone lite tröst för vår förlust i CL-finalen. Gunnlaugson gjorde matchens enda mål och nu är det bara att hoppas på att han fortsätter att göra mål när det är dags för seriematch igen. Norrköping har börjat serien väldigt starkt och är fortfarande obesegrade efter mötena med Häcken och Öster. Nu väntar hemmamatch mot Falkenberg och det är en match som man bara måste vinna, det bör vara klasskillnad. Peking ska tillbaka till allsvenskan, så är det bara.

4. Lisa Millberg - Concretes spelning i fredags var riktigt bra och det mest glädjande var att se att Millberg klarade av att ta över efter förra sångerskan utan att bandet blev sämre. Jag tyckte det kändes som om bandet hade lite roligare på scen nu än de tidigare gånger jag sett dem, de levde sig åtminstone med i musiken mer nu och det skadar inte. Millberg har en väldigt bra röst och när hon dessutom får bra hjälp av bandets kvinnliga gitarrist så blir det högklassigt. Concretes borde ha en större fan-skara än vad som är faller just nu och jag ser fram emot att få se dem igen i Borlänge i sommar.

5. Magnus Betnér - Nu får jag chansen igen, Magnus Betnér kommer till Gävle på sin turné i oktober och nu får jag inte missa det. Betnér är bitter, sur och otroligt underhållande, han har ett ganska grovt sätt att skämta, men har ofta en baktanke. Han har budskap i sina skämt, även om han har ett annorlunda sätt att dela med sig av dem. Titta här så kommer ni märka hur otroligt skicklig han är. I klippet finns även skämtet om Ebba Von Sydow som skvallerpressen skriver om.

Dagens låt: Bright Eyes - Haligh, haligh, a lie, haligh
But now we speak with ruined tongues
And the words we say aren’t meant for anyone
It’s just a mumbled sentence to a passing acquaintance
But there was once you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home