Monday, May 07, 2007

Tråkigt besked

Igår fick jag ett besked som var väldigt tråkigt att ta emot, en av mina släktingar hade avlidit. Släktingen var mammas moster och för mig har hon alltid varit Bibbi. Bibbi blev hela 92 år gammal, så hon fick leva ett långt liv, men det är ändå jobbigt när någon som står en nära går bort. Nu hade jag inte träffat Bibbi på länge, hon blev ganska surrig mot slutet och hade svårt att höra vad man sa, men när jag var mindre träffade jag henne ganska ofta. Exempelvis var Bibbi en av dem som var med och firade mig när jag tog studenten för några år sedan, det hade inte varit helt enkelt för mina föräldrar att ta henne med genom Bollnäs, men de lyckades hålla reda på henne. Mitt kanske starkaste minne av henne är från hennes vernissage i Kilafors när jag gick på gymnasiet. Mina föräldrar var bortresta, men jag ahde lovat att komma dit och titta på hennes tavlor. Tyvärr var det så att det var skolfest dagen innan och det ville man inte gärna missa på den här tiden, därför var jag ganska sliten när jag vaknade på morgonen och kände inte direkt för att knalla tre kilometer för att titta på tavlor i missionskyrkan. Jag orkade i alla fall dit och det ångrade jag inte, Bibbi blev väldigt glad åt att se mig där och hon var verkligen i sitt esse när hon stolt visade upp vad hon målat. Så kommer jag att minnas Bibbi.
Sådana här händelser gör en lätt nedstämd och jag var väl inte direkt på topphumör när jag satte mig i bilen för att åka till jobbet i morse, dessutom hade jag sovit ganska dåligt och väntade mig att jag skulle vara på ganska dåligt humör under dagen. Det var nästan som om mina elever märkte att jag inte var på topp, de såg nämligen till att jag lämnade jobbet på gott humör. Jag har tidigare här skrivit och berättat om hur de ofta skämmer bort mig med leveranser från hemkunskapen, så var det även idag. När jag satt och donade med ett arbete till en av klasserna dök två av mina elever upp i klassrummet med en varsin tallrik, på den ena låg en bit blåbärspaj och på den andra låg en annan typ av paj. Som vanligt hade de lyckats bra med sina bak och jag fick lämna jobbet med blåa tänder och på gott humör.

Dagens låt: Saybia - The second you sleep
I stay
To watch you fade away
I dream of you tonight
Tomorrow you’ll be gone
It gives me time to stay
To watch you fade away
I dream of you tonight
Tomorrow you’ll be gone
I wish by God you’d stay

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Min kompis skickade ett MKT roligt SMS till mig idag...

"After the burglary at pepe reina's house at the night of the Champions League Tie between Liverpool at Chelsea, Police have arrested Frank Lampard. Apparently he can't account for his whereabouts between 7.45 and 10.15"

:D :D :D

YNWA

7:37 AM  
Blogger Tomas said...

Hehe, det ligger något i det, han borde vara misstänkt.

9:36 AM  

Post a Comment

<< Home