Saturday, May 05, 2007

Veckans lista v.18

1. José Reina - Veckans etta känns ganska given, anledningen till det är givetvis matchen som spelades mellan oss och ryssarna i måndags. Reinas insats under straffläggningen var helt makalös. Precis som mot West Ham i FA-cupfinalen förra säsongen räddade han mer än hälften av straffarna och det är högklassigt. Reina har fått ta emot mycket kritik under sin tid i Liverpool, speciellt i inledningen av den här säsongen när han klantade till det mot Everton. Han kanske inte är den fulländade målvakten, men han är fortfarande ung och kan utveckla sitt spel i luften, där det finns brister idag. Tittar man på hur backlinjen agerar nu, jämfört med hur de agerade när Fladder-Dudek stod i mål så märker man vilken trygghet Reina utstrålar. Lägg till det att han har en suverän spelförståelse och kan sätta igång anfall i samma stil som Timo Oksanen så förstår man att Reina är en målvakt som vi kan lita på i många år framöver. Reina är i alla fall den här veckans stora hjälte.

2. Magnus Betnér - Sveriges kanske bästa komiker var i Gävle förra helgen, klantig som jag är såg jag till att missa det. Det här är andra gången som jag missar Betnér och det svider. För att kompensera missen såg jag igår hans uncut-dvd tillsammans med Kusen, Hasse Holmqvist och Den Gamle Franken, den var väldigt bra. Betnér skämtar om allt och han gör det på ett rått sätt, han säger kloka saker på ett väldigt eget sätt. Han sågar Stureplan och han har exakt samma åsikter som mig om Per Gessle och det gillar jag. Ett annat klipp jag hittade bevisar att han gillar Morrissey och gör man det kan man ju inte vara annat än bra. Nästa gång Betnér är här i stan ska jag se honom, nu tänker jag inte missa det fler gånger. Under tiden får man hålla till godo med dvd:er och klipp på youtube, han är grym.

3. Mikael Blomberg - I torsdags såg min första match med Peking för säsongen och jag kan inte påstå att jag blev speciellt imponerad. Att gå från två semifinalen i CL till att titta på en match i superettan var ett lite väl långt steg. Pekings motståndare, Sylvia, var fruktansvärt dåliga, de spelade med en man mer i nästan en timme utan att skapa någonting framåt. Norrköping förde spelet hela matchen, men det gick väldigt långsamt och precisionen i passningarna var inte direkt högklassiga. Det gladde dock att se Mikael Blomberg tillbaka på mittfältet i Norrköping, där finns rutin och en klass som inte finns på någon annan position i laget. Med honom på planen bör Peking vara ett lag för allsvenskan nästa år, det skiljer inte mycket mellan de två serierna och bara man tar sig upp finns det nog bra chanser att etablera sig som ett allsvenskt lag igen. Det är i den högsta serien som Peking hör hemma, så är det bara.

4. Conor Oberst - Det är inte mycket till omväxling i mitt musiklyssnande just nu, det är Bright Eyes för hela slanten. Cassadaga är en mycket bra skiva, inget snack om den saken. I veckan har jag även lyssnat en hel del på hans lite äldre låtar. När jag suttit kvar och jobbat har jag använt mig av youtube för att få fram musik och där finns det många höjdare. Lover I don´t have to love är en låt som jag inte upptäckt tidigare, jag förstår inte hur jag har kunnat missa en sådan kanonlåt. Det är en av de bästa låtar jag hört på mycket länge(den utnämningen har jag gett till många låtar den senaste tiden), det går inte att sluta lyssna på den. I tisdags när jag satt kvar och jobbade lyssnade jag på den i en timme och den blev ändå inte långtråkig. Easy/Lucky/Free har jag skrivit om här ett par gånger tidigare, men det är också en låt det inte går att få nog av. Bright Eyes är klass.

5. Leonard Cohen - Hemma hos föräldrarna har jag ingen Bright Eyes-skiva, som tur är finns det bra musik i deras samling också. Leonard Cohen är en artist som jag är uppvuxen med, vi hade hans "I´m your man" i bilen när jag var liten och jag älskar fortfarande den skivan. Take this waltz och First we take Manhattan är låtar som kommer att hålla i evigheter. Leonard Cohen har en unik röst, det finns ingen som låter som honom, och hans musik anpassas perfekt till hans röst. Har man dessutom gjort en klassiker som Suzanne förtjänar man utan tvekan en plats på veckans lista.

Dagens låt: Leonard Cohen - Ain´t no cure for love
I'm aching for you baby
I can't pretend I'm not

0 Comments:

Post a Comment

<< Home