Thursday, May 03, 2007

Kort vecka

Det här har varit en väldigt kort vecka, de få arbetsdagarna jag haft har gått oerhört fort och nu är det snart dags för helg igen. Även om veckan på jobbet varit kort så har det hänt en hel del, bland annat har jag fått förklara hur stort det är att Liverpool är i final. Att det dessutom blev Milan i finalen är roligt, eftersom jag har en elev som är Milan-fan och sade att han var väldigt revanschsugen sen förra finalen mellan oss och italienarna. Det var roligt att se United bli utspelade igår, hur de än försökte var de chanslösa och att se ett chanslöst United är aldrig fel. Skadeglädje är underskattat.
Idag fick jag förresten briljera med mina Turtleskunskaper, några av mina elever visste nämligen inte att Donatellos käpp kallas Bo och att Raphaels vapen kallas för Sai. Om Den Gamle Franken varit i närheten hade han säkert kunna säga vad Leonardos vapen kallas också, jag mindes inte vad hans svärd heter egentligen. Krang, Shredder och Splinter mindes jag, även Bebop och Rocksteady. det vore dock illa om jag inte hade dessa karaktärer i minnet med tanke på hur jäkla mycket vi nötte Turtles 2 - The arcade game när jag var mindre. Jag varvade spelet både tillsammans med Den Gamle Franken och med Ante och på slutet var det inte ens en utmaning. Specialslaget när man använde både A och B var hur enkelt som helst att genomföra.
Jag fick också lära mig idag att jag tydligen missat nåt som inte sett Mästerdetektiven Blomquist, det är något jag får återgärda. Å andra sidan har jag elever som inte sett Terminator 2, det är nästan ännu värre. Att jag inte sett Dirty Dancing har också varit uppe för diskussion och det är något som jag vet att min syster är lite besviken över också, hon har ju faktiskt sett Kickboxer med mig.
Nu ska jag sätta mig och göra den sista inbetalningen på min och Kusens resa till Spanien, sol och bad en vecka efter jobbet är över kommer nog att vara väldigt lägligt.

Dagens låt: Bright Eyes - Lover I don´t have to love
Bad actors with bad habits
Some sad singers
They just play tragic
And the phone's ringing

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hehe, Leonardo har Katana swords och Michelangelo har Nunchakus (med reservation för stavningen). Hoppas du även kommer ihåg de andra figurerna; Ratman, Leatherhead, Baxter Stockman etc. Nästan nörd-varning på det där...

12:22 PM  

Post a Comment

<< Home