Wednesday, May 09, 2007

Extras

Ikväll börjar det äntligen en serie som jag tänker följa, nämligen Extras. Ricky Gervais var otroligt bra i The Office och även om inte första säsongen av Extras höll samma klass så var det verkligen en serie som man önskade se igen.
Jag har inte följt en serie på länge, annat än Scrubs som jag försöker se på lördagsförmiddagarna, så det är på tiden att man får ett program att se fram emot varje vecka. Nu kommer jag att missa avsnitt nummer tre, det är nämligen samma dag som Liverpool spelar final i CL och det missar jag inte.
Mina elever har inrett lägenheter på hemkunskapen, det var ganska intressant att höra hur de resonerade. En av dem hade fått påbackning för att de inte hade en visp, jag har visserligen en visp i min lägenhet, men de gånger jag använt den kan jag räkna på en hand. Det finns många andra saker som är lättare att diska och åtminstone nästan lika bra att använda när man ska göra pannkakssmet och det är bara då jag haft behov av en.
Jag hade också en elev som inte skaffat en tv till sin lägenhet, först tyckte jag att det var konstigt, men när jag tänker efter kanske det inte var en sådan dum idé ändå. När jag flyttade och började plugga skaffade jag mig en tv(den var väldigt liten, men den klassades som tv i alla fall), men jag tror nästan att jag hade klarat mig utan den. När jag och mina kompisar kollade på film var vi alltid hemma hos Chefen och tittade, när han flyttade bytte vi till att använda Kusens lägenhet. De gångerna jag tittade på min tv var när jag skulle sova och då hade jag ju faktiskt kunnat läsa i stället. När dessutom tv-licensen är så pass hög som den är, speciellt för en student, vore det ekonomiskt att vara utan tv. Fotbollen såg jag aldrig hemma de första åren, den såg jag hos Dino, så den hade jag inte missat utan tv. Det var givetvis bra med tv ibland också, jag upptäckte Conan O´Brien och Seinfeld och jag fick se mina Van Damme-filmer utan klagomål, men till en början hade jag nog klarat mig rätt bra.
Idag skulle jag har svårare att vara utan tv, dels pga fotbollen på tv och dels pga att jag har längre till mina kompisar nu och inte bara kan knalla över om det är något på tv.
En sak är dock säker, jag har haft mer nytta av min tv än av min visp.
Kom ihåg att titta på Extras 21.30 ikväll!

Dagens låt: Moody Blues - Nights in white satin Odödlig låt

Beauty I'd always missed
With these eyes before,
Just what the truth is
I can't say anymore

0 Comments:

Post a Comment

<< Home