Saturday, April 07, 2007

Förändring

Jag är inte i Gävle så ofta nuförtiden, därför händer det saker här utan att jag lägger märke till det. Förra gången jag var hem noterade jag att den lokala pizzerian bytt namn, men förändringarna slutar inte där. När jag åkte förbi min videohall i förrgår såg jag att de gjort om, man hade gått från att vara en renodlad videohall till att även sälja fika. Det har sett precis likadant ut där sen jag flyttade till min lägenhet, men nu har alltså det börja hända saker även där. Ska nog ta och besöka dem den kommande veckan och se om det har kaffe värt att dricka där, jag är tveksam. De kommer nog inte att slå waynes i alla fall, deras kaffe är klart bäst av alla stans fik.
Som om det inte vore nog med att videohallen gjorts om så har man även börjat riva vägen mellan mig och Kusen. I torsdags när jag var på väg hem från Kusen efter en sen afton märkte jag att vägen var försvunnen och numera såg ut som ett grustag. Det blir en väldigt omväg om man ska gå runt, så det alternativet fanns inte just då för mig, jag var alldeles för trött för att gå runt halva Gavleån. Jag lyckades ta mig runt det stora hålet, men det var lite krångligt. Det har varit väldigt lämpligt att ta sig till och från Kusen tidigare, men byggnationerna av de nya lägenheterna nere vid ån har gjort det mycket svårare.
Lite ovant att spendera så lång tid här i stan nu, även om det inte var så längesen det var lov senast så är jag inte riktigt van vid att vara här om dagarna. Jag har visserligen en hel del jobb jag kan ta tag i, men arbetet är inte alls lika roligt när man gör det hemma så det är svårt att komma igång. Nu har jag i alla fall rättat färdigt lite prov som jag hade med mig hem. En sak som jag inte riktigt kan fatta är hur det kan bli så dammigt i en lägenhet som står orörd, trots att jag inte varit här på två veckor så var jag tvungen att dammsuga när jag kom hit. Kanske kan det vara så att det inte var skinande rent när jag åkte, men så dammigt som det var när jag kom kan det inte gärna ha varit. Mina oskötta blommor har överlevt tiden utan mig, jag var lite bekymrad över dem under veckan som var och har beklagat mig över deras hälsa på jobbet. Lyckligtvis är de tåliga, det krävs för att de ska klara sig hemma hos mig. Det som är mest ovant med att vara i lägenheten är ändå matlagningen, jag har nästan glömt bort vad jag brukade laga för mat åt mig själv när jag bodde i Gävle konstant. Min fantasi är lika stor som min motivation, men jag ska försöka återuppliva mina matlagningstakter de närmaste dagarna. Det är rätt skoj att laga mat, men det ska mycket till innan jag ställer mig en timme vid spisen för att laga mat åt mig själv. Mitt skafferi är inte direkt överfyllt heller, när man bor på ett ställe, men ändå inte bor där är det svårt att hålla sig med varor utan att de blir gamla.

Dagens låt: Weeping Willows - Nothing or all There´s so much I got to say, you´re on my restless mind everyday

0 Comments:

Post a Comment

<< Home