Thursday, March 29, 2007

Resa

I morgon bär det av till fjälls, jag ska på min första skolresa som lärare och det ska bli riktigt skoj. Det var några år sedan jag var iväg på skolresa senast, närmare bestämt 12 år sedan, när jag gick i sjätte klass. Då var jag ner till Göteborg tillsammans med klassen på Kilaforsskolan, vi hade då samlat pengar, pantat burkar och sålt en massa trams för att komma iväg, rätt jobbigt. Tack vare en fond kommer vi lättare undan i morgon. Vi var i alla fall ner till Göteborg för tolv år sedan, vi bodde i en skolsal i närheten av en skola(de flesta skolsalar ligger iofs i närheten av skolor) och vårt huvudmål med resan var att besöka Liseberg. Liseberg är inte ett ställe som passar mig speciellt bra, jag är skamligt feg när det gäller att åka i karuseller. Jag är feg nu och jag var ännu mer feg då. Det värsta som jag vågade mig på var lilla berg-och-dal-banan som låg bland de andra knatteåkturerna. Den åkte jag tillsammans med en klasskompis, som var lika feg som jag, och ett gäng småbarn som troligen tyckte att vi var rätt mesiga. Jag och min klasskompis höll mest till vid radiobilarna, de var både roliga och ofarliga, vilket är en bra kombination. Förutom besöket på Liseberg har jag inga starka minnen av våran resa ner till Göteborg. På högstadiet kom vi aldrig iväg på någon resa, troligtvis för att vi helt enkelt inte orkade börja samla burkar och pengar igen. Vi tog oss i alla fall med traktor till Lenninge(2 mil från skolan) när vi slutade nian, alltid nåt. Nu sörjer jag inte att det inte blev någon resa med klassen, jag kom ändå iväg utomlands med mina bästa kompisar från klassen några år senare och då hade vi så roligt att det täcker ganska många klassresor. I morgon bär det i alla fall iväg till fjälls med min nia och det känns väldigt bra att vi får komma iväg, det hade varit surt om det inte hade blivit något. Hur jag ska gå ihop med fjällen är det för tidigt att svara på, men det är bara att hoppas att jag kommer hem utan några större skador.
Jag klagar ofta på att jag aldrig hinner med att följa några serier, idag fick jag en liten kompensation för det. Blandskiveeleven gjorde nämligen en turboresumé av OC för mig idag efter en lektion. Nu vet jag att Marissa dog bara för att hennes före detta pojkvän, med drogproblem, blev bitter när hon skulle iväg på college och därför prejade henne av vägen, precis när allt höll på att ordna upp sig för henne. Det påminner lite om när Bimbo dog i busskraschen i Tre Kronor, den serien följde jag i alla fall, även om det var ett gäng år sedan den gick nu.
Läste i skvallerpressen att Maradona blivit inlagd på sjukhus igen, de älskar verkligen att gotta sig i hans problem. Han är Gud vad som än händer.
Det är fortfarande 23 Till som spelas i bilen, "Det känns så fel, men det är verklighet".

Dagens låt: Nick Cave & PJ Harvey - Henry Lee

0 Comments:

Post a Comment

<< Home