Saturday, March 17, 2007

Veckans lista v.11

1. Kris Kristofferson - På måndag smäller det, äntligen är det dags för konserten- Det var ett tag sen jag var iväg på en spelning nu, så det känns verkligen som det är på tiden igen. Det blir till att åka raka vägen från jobbet ner till Cirkus i Stockholm och sedan ta plats framför scenen för att bevittna en äkta countrylegend. Tidsmässigt passar det mig perfekt, jag missar bara en lektion på tisdagmorgon och den löser de bra utan mig. Konsertern som Kris gav i Malmö fick mycket bra kritik av skvallerpressen och jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer att få en mycket bra kväll i Stockholm. Han kommer nog inte att köra "From the bottle to the bottom", men vad han än väljer för låtar så kan man vara säker på att det kommer att vara högklassigt. Det känns som om jag behöver det här nu, ska bli riktigt skoj.

2. Andreas Dackell - Igår var han kung på planen igen, även om han för andra matchen i rad spelade fram till HV:s första mål så var han dominant på isen matche igenom. Han låg bakom två av Brynäs tre mål och när det hettade till som mest i slutet av matchen var det Dackell som slängde sig och täckte skott, Sperrle slapp ingripa. Jag tror inte att jag sett Dackell bättre än han är nu och om Brynäs ska kunna slå HV i den sjunde och avgörande matchen i morgon så måste han fortsätta att vara precis lika bra. Om inte Dackell får plats i Tre Kronors trupp till Vm är det ett tjänstefel av ledningen, inget snack om den saken.

3. Herkuliska hemkunskapselever - Före jul fick jag säkert 30 lussekatter från hemkunskapen när mina elever varit där nere och bakat, de smakade väldigt bra och räckte väldigt länge. I måndags fick jag en ny leverans från matlagningslektionen nere på bottenvåningen. Jag hade precis varit in i lärarrummet och hämtat papper som jag hade glömt när jag möttes i dörren av Anna-Gretas fans, med sig hade de en varm macka som de snott ihop nere på hemkunskapslektionen. Den kom mycket väl till pass den här dagen eftersom jag skulle stanna kvar sent på jobbet och vara med på ett möte. Jag kunde spara matlådan ett tag utan att bli hungrig och det känns inte speciellt påfrestande att jobba över för elever som behandlar sina lärare på ett så bra sätt.

4. Timo Oksanen - Timo är en riktigt hjälte, trots att giffarnas spel hållit väldigt varierad kvalitet under hans tid i klubben har han troget stannat kvar och skött sina uppgifter som sista utpost. Han har spelat bakom darriga sörsvar utan att lämna klubben och han har kastat perfekta utkast till anfallare utan teknik utan att klaga. Oksanen är en av världens bästa målvakter och skulle kunna spela i vilket lag som helst, ändå väljer han att stanna med Bollnäs och hjälpa dem mot toppen. Den lagkänsla som Oksanen visar upp är inte direkt vanlig i dagens idrottsvärld, där många sätter sitt eget bästa före lagets, om Oksanen gjorde det hade han lämnat för flera år sedan. När nu Oksanen valt att skriva på för två nya år hos Bollnäs sänder det signaler ut till andra spelare att giffarna blir ett lag att räkna med nästa säsong och det borde kunna locka fler spelare till klubben under silly season. Tack Timo!

5. Jason Alexander - Det är inte första gången som Alexander är med på min lista och det är säkerligen inte sista gången heller. Jag sitter och plöjer igenom femte säsongen av Seinfeld nu och det här är bland de bästa säsongerna som gjorts. I morse såg jag avsnittet om den fettfria youghurten, ett avsnitt som George stjäl helt. Han är suverän när han lurar sin gamla granne att han har sådana ryckningar i armen att han inte kan hålla den stilla. Det är absolut i klass med Bubble-Boy-avsnittet.

Dagens låt: Weeping Willows - Shiver in the morning light, äntligen finns det klipp med WW på youtube.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home