Thursday, March 08, 2007

Avundsjuk på Plummer

I morse när jag vaknade var jag riktigt trött. Jag brukar inte ha några problem med att komma upp på morgonen, men eftersom det blivit sena kvällar med CL-fotboll de senaste dagarna låg jag lite efter med sömnen. Lägg till det att jag inte såg fram emot den här dagen på jobbet, studiedagar utan elever men med diskussioner brukar bli lite sega.
När jag lyckats kravla mig upp ur sängen och letat fram kläder fumlade jag ner för trappen och gjorde frukost, den tillagar jag i alla fall själv. Farsan och Plummer hade redan tagit sin dagliga morgonpromenad, så Plummer låg på köksgolvet och sov. När jag kom ner tittade han lite slött på mig, sedan somnade han om. Jag fick i mig frukosten och gjorde mig sedan redo att åka. Då jag tagit på mig skorna för att bege mig ut mot bilen hade Plummer bytt plats, han låg nu på dörrmattan och sov. Det finns inget annat djur som kan se ut att ligga så jäkla skönt som hundar gör och nu när jag själv kände mig rätt trött kändes det inte speciellt upplyftande att se honom ligga där och mysa. Jag stannade en sväng och klappade honom innan jag gick, då gjorde han en patenterad suck, en sån där suck då det låter som om han släpper ur all luft som han har i sig för att verkligen somna in. Det var längesen jag kände mig så avundsjuk som gjorde då, han fick ligga där och må skönt medan jag var tvungen att knalla ut till bilen i snövädret och åka till jobbet.
I morgon är det en vanlig jobbdag igen, dessutom kommer jag nog i säng tidigare ikväll än de senaste kvällarna, så då kommer det inte kännas lika jobbigt att se honom ligga och slappa när jag drar iväg till jobbet.
Fick förresten en leverans från ginza idag, två Magic Numbers-skivor, en Stone Roses-skiva och säsong fem av Seinfeld. Den närmaste framtiden är räddad.

Dagens låt: Magic Numbers - Love me like you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home