Wednesday, March 14, 2007

Snön på väg bort

Det har börjat tina rejält här i skogarna nu, den snö som låg i vägen i början av veckan har nu förbytts till leriga vattenpölar. Det kommer säkert att vädermässigt bakslag, men att snön försvunnit en gång är i alla fall ett gott tecken. Även om höst är min favorittid på året, så är våren helt okej också. Sommar och vinter är alldeles för extrema tider för att jag ska trivas, det är bäst när det är någonting mellan varmt och kallt.
Nu när jag flyttat min parkeringsplats på jobbet får jag gå några meter mer än tidigare när jag ska till och från bilen, det är lite jobbigt nu med tanke på allt plaskande på vägen mellan bil och skola.
En som verkligen uppskattar att våren är här är Plummer. Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av en hund som såg helt galen ut, han hade hittat en stor pinne som han hade i munnen och sprang runt med som en galning på gården. När snön är borta är det han som regerar ute på gräsmattan, ingen tvekan om den saken. En gång i tiden var det jag och Ante som hade makten över gräsmattan. Vårat ihärdiga fotbollsspelande ledde till att den tidigare så gröna matten fick men som satt i väldigt länge, det ledde dessutom till att hallonbuskarna bakom det som vi använde som mål fick finna sig att bli bollstoppare i stället för bärskapare. De antal timmar som vi spenderade där ute går knappt att föreställa sig idag, vi gjorde ingenting annat om dagarna under ett par somrar. På den tiden var sommaren den absolut bästa tiden på året, jag vet inte riktigt var någonstans på vägen jag ändrade mig.

Dagens låt: The Smiths - I know it´s over, en av de bästa låtar som någonsin gjorts.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home