Friday, March 02, 2007

Veckans lista v.9

1. Magnus Carlson - Weeping Willows kommer till Skottes i april, underbart.

2. Forrest Whitaker - Hans insats i Last king of Scotland är imponerande, bland de starkare rolltolkningar jag sett på länge. Den oscar han tilldelades natten mot måndagen var verkligen välförtjänt. Det är fler skådespelare som gör ett bra jobb i filmen, men Whitaker är den som lyfter det hela till en annan nivå. Hans gestaltning av Idi Amin är något som alla bör se, och det så fort ni bara kan. Man blir rädd för Whitaker när man ser filmen, han spelar väldigt obehaglig och det finns några scener som man inte glömmer i första taget. Det är skrämmande att filmen är baserade på verkliga händelser, men det är bra att den uppmärksammas.

3. Steven Gerrard - Gerrard låg bakom det mesta i segermatchen mot Sheffield United förra helgen, även om jag är en aning skeptisk till hans agerande vid den första straffen så förtjänar han en plats på listan. De närmaste dagarna spelar vi väldigt viktiga matcher, till att börja med är det match mot det förhatliga Manchester United i morgon. Om det skulle bli förlust för oss i den matchen kommer det inte bli lika roligt att gå till jobbet på måndag, jag kommer med stor sannolikhet bli påmind om det ett antal gånger. Om det däremot skulle bli vinst har jag chansen att ge igen på alla som retades efter vår förra förlust mot United. Efter den matchen väntar returen mot Barca på Anfield och den matchen känns ännu viktigare. En plats i kvartsfinalen står på spel och om vi väl tar oss dit kan allt hända. Steven Gerrard är enormt viktig för oss i de här matcherna och nu måste han visa att han är rätt man att leda oss mot framgång. Gerrard är en av världens bästa spelare ochd et hoppas jag att han visar framöver.

4. Lännart Nilzon - Giffarnas säsong tog slut i onsdags, men allt annat hade varit en skräll. Bollnäs hade en väldigt turbulent försäsong, med spelare som lämnade och en tränare som först skrev på och sedan ändrade sig. Nilzon fick ta över laget ganska sent och fick inte de ideala förberedelserna, men jag tycker han har gjort ett bra jobb och tagit giffarna ett steg närmare topplagen.

5. Alejandro González Iñárritu - Babel var en mycket bra film, absolut i klass med 21 gram. Den här regissören gör verkligen högklassiga filmer och det ska bli intressant att se vad hans nästa insats blir. 21 gram hade mycket draghjälp av namn som Sean Penn och Benicio Del Toro, även om Brad Pitt och Cate Blanchett är med i Babel så tycker jag att det är de mindre kända skådespelarna i filmen som står för de bästa insatserna. Hur som helst är det en kanonfilm, se den.

Dagens låt: The Charlatans - The only one I know

0 Comments:

Post a Comment

<< Home