Saturday, January 13, 2007

Veckans lista v.2

1. Andreas Westh - Bollnäs stod för den här veckans idrottsliga höjdpunkt och det kom verkligen som en räddning efter Liverpools pinsamma insats mot Arsenal i tisdags. Westh var matchens gigant när giffarna slog Edsbyn i deras egen hemmaarena, han var helt prickfri i sitt försvarsspel och var även med och drog upp ett flertal anfall. Jag ångrar verkligen inte att jag åkte iväg på matchen, var ett tag tveksam till om det var någon idé att åka eftersom jag var säker på att det skulle bli en rejäl torsk. Andra halvlek var underhållande och slutet av matchen var enormt nervös. När Edsbyn hade hörna och såg ut att kvittera till 6-6 höll jag på att smälla av, men när domaren vinkade avvärjande och visade att bollen gått i utsidan av målet blev jag i stället väldigt nöjd. Tyvärr kunde inte giffarna följa upp vinsten med nya poäng mot VSK igår, men det kan jag ta nu när man äntligen slagit Edsbyn i deras kyrka.

2. Martin Scorsese - Scorseses nya film "The Departed" går upp på bio här i Gävle i helgen och jag planerar att se den så snart som möjligt. Scorsese är en av mina absoluta favoriter bland världens regissörer, han och Tarantino är de två som jag håller högst. "Tjuren från Bronx", "Taxi Driver" och "Maffiabröder" hör alla tre till mina favoritfilmer, speciellt de två första. Den senaste film jag såg av honom var "The Aviator" och den var jag mycket besviken på. Visst gör DiCaprio en bra insats, men filmen gick väldigt långsamt och var inte riktigt vad jag väntat mig. Filmen blev docl väldigt uppskattad och fick ett flertal oscarsnomineringar, men det blev ingen statyett till Scorsese. Förhoppningsvis kan den här nya filmen vara så pass bra att han får det pris han förtjänat ända sedan den dagen han gjorde "Taxi Driver". Att han inte fick en oscar för den filmen är inget annat än en skandal.

3. Bud Grace - Grace är skaparen till en av mina favoritserier, nämligen Ernie. Under mina lediga veckor kring jul blev det en hel del serieläsning och det som är så bra med Ernie är att man kan läsa serierna flera gånger, de är ändå roliga när man läser dem nästa gång. Humorn i Ernie ligger på en stabil nivå, det är mycket sällan man läser strippar därifrån som inte är roliga. Min favorit i serien är utan tvekan Sid, ju mer han är med desto roligare blir serierna. Härom dagen läste jag avsnittet där Sid blir utan el eftersom han inte brytt sig om att betala sin elräkning, resultatet av det blir att det flyttar in två eskimåer i hans lägenhet och bygger en igloo mitt i ett rum. Hela avsnittet är väldigt underhållande och Sids reaktioner på allt som händer är obetalbara, om ni inte börjat läsa Ernie än börjar det bli dags.

4. Leif Boork - Brynäs är inne i en väldigt bra period nu och man har till stor del Leif Boork att tacka för det. Det han har gjort för Brynäs sedan han kom till klubben är imponerande, han styr nu laget med järnhand och de som inte presterar ställs utanför. Innan Boork kom var det enormt daltande med klubbens välbetalda spelare, även om de inte gjorde någonting på planen fick de köra på som om allt var frid och fröjd. Detta ledde till att Brynäs spelade i kvalserien nästan varenda år i början av min tid här i staden. Numera är jag inte ens orolig för att det ska bli spel någon nedflyttningsserie för Brynäs, man är väldigt stabila och förlorar mycket sällan. Jag tror inte det är något lag som vill stöta på Brynäs i en kvartsfinal.

5. Jason Alexander - I veckan fick jag hem två till säsonger av Seinfeld, jag har bara hunnit se ett par avsnitt, men de har varit mycket bra. George är den överlägset roligaste karaktären i serien, hans inställning och attityd får mig ofta att skratta. Innan jag flyttade till Gävle hade jag knappt sett ett avsnitt av Seinfeld, men när jag kom hit började jag se mer på tv sent och trean brukade visa dubbla avsnitt kring midnatt. Det tog inte lång tid innan jag var helt fast i serien och det är väldigt kul att priserna på boxarna gått ner så pass mycket nu att man köpa på sig några utan att det äventyrar ekonomin.

Dagens låt: Alice in chains - Down in a hole(Unplugged), lagom upplyftande musik.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home