Tuesday, January 23, 2007

Utrensning

Utrensning har varit mitt tema de senaste dagarna, både hemma och på jobbet. Eftersom jag skaffat nytt cd-ställ har jag börjat rensa ut cd-skivor och eftersom morsan och farsan fick mitt andra cd-ställ har de börjat rensa ut cd-skivor, det har varit både intressant och skrämmande. Den skrämmande delen var när jag tittade igenom mina egna gamla skivor, det är inte bara positivt att ha köpt skivor sedan man var 7-8 år, man blir ibland påmind om hur mycket skräp man lyssnat på. Jag står för mycket av det jag gillade som liten, Meatloaf-singeln lyssnade jag mycket på och både Snutarna och Ronny och Ragge var viktiga humorinslag i min ungdom. Den där tre musketörerna-singeln är kanske inget jag skulle skryta med, men när man är elva år kan det ändå vara godtagbart att ha en sådan skiva. Det finns dock skivor jag hittade i min samling så är så dåliga att jag, av rädsla för mitt rykte, inte vill skriva upp på den här sidan. De kommer att försvinna långt ner i någon papperskorg inom en snar framtid. Några skivor har jag skeppat ut till elever, det finns vissa fördelar med att ha koll på deras musiksmak. Jag har en guru i en klass som gillar Lok, jag hade en singel med dem(som jag inte har en aning om varför jag hade, eftersom jag aldrig gillat Lok). Min blandskiveelev gillar disney, så där kunde jag lämna min Lejonkungen-singel(som jag inte heller kan fatta att jag betalade pengar för). En liten bortförklaring till alla mina ballader är att jag och en kompis faktiskt brukade agera dj:s på våra mellanstadiediscon, då behövde man de mest populära smörsångerna. Jag hade faktiskt den här gruppen som ett av mina absoluta favoritband i femman, så man fick sin beskärda del av smörballader.
Morsan och farsan rensade också ut skivor, där fanns det ett antal brännda skivor utan text på. Det visade sig vara blandskivor som jag gjort de senaste åren. Utan att överdriva kan man säga att min musiksmak inte förändrats speciellt mycket de senaste åren, många låtar återkom på alla skivorna. Av de tio skivor som fanns inleddes tre stycken med I see a darkness, Stairs med Weeping Willows var med på fyra stycken av skivorna, Bloodless var med på ett flertal av skivorna och Morrissey var med på alla tio, med olika låtar. Whiskeytown var också ett stående inslag på skivorna, men så är ju Ryan Adams magisk också. Jag ska försöka lyssna igenom alla på jobbet den här veckan, men med tanke på hur många som är sjuka så blir det inte mycket tid med musik nu om dagarna.
På tal om jobbet så har det rensats även där idag. Jag blev av med tyskaböcker i mitt klassrum och det gav lite plats för extra svenskaböcker. När jag rensade hittada jag en bok som nästan måste tryckts av Gutenberg själv, det var ett lexikon med svenska ord från 1944. 1944, det trycktes alltså för 63 år sedan, innan andra världskriget var över, innan Sverige gick över till högertrafik, innan fotbolls-VM i Sverige, alltså förbenat längesen. Jag kan inte riktigt fatta varför man har sådant stående i bokhyllorna, det är ungefär som att ha kartböcker ritade innan man upptäckte Amerika. Nu är den i alla fall bortplockad, kanske kan jobbet göra sig en hacka på den på tradera, det lär ju vara antikvärde på den inom en inte alltför avlägsen framtid.

Dagens låt: Ryan Adams - When the stars go blue, fel video men en förbannat bra låt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home