Monday, January 15, 2007

Parkeringsmiss och Kris

Nu har det kommit en hel del snö här och det ger mig en anledning att gnälla igen. Min parkering var onekligen ett dåligt val av mig, eller egentligen var det inget val eftersom jag blev tilldelad den. Som jag tidigare nämnt ligger min plats längst ut på parkeringen och nu när de plogat upp alla platser blir resultatet en fin snöhög precis där jag brukar kliva ur bilen. De dagar som jag kommer efter den som har platsen bredvid mig brukar jag hamna ganska långt ut, men idag lyckades jag komma till jobbet först och då är det bara mitt samvete som avgör hur långt ut jag ställer bilen. Idag var min bekvämlighet starkare än samvetet och därför ställde jag mig en bra bit in på min kollegas parkering för att slippa bli dyngsur om byxorna direkt på morgonen. Det hade otur när jag fick den där platsen, det var en miss, därför tycker jag att jag kan snika lite på de andras platser när det krävs. Anledningen till att jag fick min plats var att jag skulle få motorvärmare, under det året som jag jobbat på skolan har jag aldrig använt värmaren, därför känns det så här i efterhand en aning onödigt att jag tog just den platsen. I stället för varm motor ger platsen mig blöta skor.
Det är drygt två månader kvar till min och Gorbatjovs resa till Stockholm. Anledningen till att vi åker är att vi ska se Kris Kristofferson. De senaste dagarna har jag haft en av hans skivor i bilen och jag ser mer och mer fram emot spelningen. Kristoffersons låtar är jävligt bra och texterna är alltid väldigt välskrivna. För er som aldrig lyssnat på denne countrylegend tänkte jag lista mina fem favoriter med honom(är man listnörd så är man):

1. I´d rather be sorry
2. From the bottle to the bottom
3. Loving her was easier
4. Sunday morning coming down
5. For the good times

Gå till närmsta välsorterade skivaffär(vilket om man bor i Gävle eller Bollnäs innebär ginza) och införskaffa en skiva med Kristofferson, då kommer ni att förstå varför jag har höga förväntningar på spelningen i mars.
Ikväll är det idrottsgala, inte jättespännande men det blir säkert bättre än den pinsamma fotbollsgalan i alla fall. Vilka som vinner spelar ingen större roll, men jag hoppas att Ernst Bolldén får ta emot pris.

Dagens låt: Kris Kristofferson - Help me make it through the night

0 Comments:

Post a Comment

<< Home