Saturday, January 13, 2007

Kuslig filmkväll

Nu har jag sett The Departed, det gjorde jag hemma hos Kusen ikväll, tillsammans med Kusen och Den Gamle Franken. Jag hade väldigt högt ställda förväntningar och till viss del infriades dem. Filmen var inte i klass med Scorseses äldre filmer, men den var trots det riktigt bra. Jag har aldrig varit något fan av varken DiCaprio eller Matt Damon, men båda två gör bra insatser i den här filmen och håller jämna steg med en gigant som Jack Nicholson. Filmen var ganska våldsam, men det var gjort på ett snyggt sätt och inte som i 98% av alla actionfilmer som görs just nu, det kändes hyfsat realistiskt och sånt är en bristvara i filmer nuförtiden.
En av mina elever meddelade i veckan att hon hört att Morrissey skulle vara med i schlagerfestivalen i år, först trodde jag att hon skämtade, men nu har jag också läst rykten om att Moz ska skriva en låt till den engelska uttagningen av tävlingen. Jag kan inte påstå att jag är förvånad, Moz har många gånger visat att han är intresserad av schlagers, bl.a sjöng han på diggilo-diggiley när jag såg honom på Hovet. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om att Moz skriver schlagers, men samtidigt är en av anledningarna till att jag gillar Morrissey att han inte bryr sig så mycket om vad andra tycker, han gör det han känner för att göra.
En sak är säker, om Moz låt går till final kommer jag att ringa och rösta på den, hur den än låter. Om han nu vill vara med så tänker jag stötta honom.

Dagens låt: Hederos & Hellberg - Together in the night

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

dessutom spelades både olivia newton-johns long live love och tommys judy min vän innan konserten. han har smak. och gillar således schlager. inget konstigt med det inte.

3:48 PM  

Post a Comment

<< Home