Monday, November 27, 2006

Förolämpad som aldrig förr

När jag jobbade på lågstadiet under en månad så blev jag van vid oväntade kommentarer från barn, det var nästan ett år sedan nu och jag har så smått vant mig av med det. Därför blev jag idag en aning förvånad när en liten kille förolämpade mig ordentligt.
Det hela skedde när jag precis lämnat mina nior och börjat bege mig mot min mentorsskola för en diskussion. I dörren på väg ut från skolan där jag jobbar mötte jag en liten kille, han kan max ha gått i tvåan. Han tittade storögt på mig och frågade vilken klass jag gick i. Det är en kommentar jag kan ta, det är inte helt konstigt att en kille i hans ålder tror att jag går på skolan. För honom är alla stora och jag är yngre än de andra lärarna på skolan så att han misstog mig för elev kan jag leva med, även om jag blev lite paff när han frågade. Det var hans följande kommentar som gjorde mig lite ilsken. Han frågade vad jag hette, jag svarade att jag heter Tomas. Pojken var tyst en stund, sedan frågade han vad jag hette i efternamn. Jag svarade honom med mitt efternamn och började sakta gå vidare, då hörde jag pojkens svar:
-Näe, du heter Ledin.
Om han bara visste vad jag tycker om Sandvikens stolthet Tomas Ledin så hade han nog inte vågat kläcka ur sig en sådan kommentar. Jag tål inte Tomas Ledin och är inte speciellt stolt över att ha samma förnamn som honom. Jag har inget emot mitt namn, men när man förknippar det med en av Sveriges mest hopplösa artister genom tiderna kan jag inte låta bli att bli lite irriterad. "Gilla läget" är en av de sämsta och mest irriterande låtar som jag någonsin hört, absolut i klass med "Sjumilakliv", "Boten Anna" och nästan till och med i klass med den hemska Mange Schmidt-låten "Glassigt". Den lille pojken som sade det här till mig är ganska långt ifrån att hamna på veckans lista. Jag brukade tycka att tvåornas kommentarer var roliga, men jag blev idag smärtsamt påmind om att det inte alltid är så trevligt. Tacka vet jag mina nior. Av dem får man pennor, skivutbyte och uppskattning. En vacker dag ska jag lära mig att de jobbar snabbt. Precis som förra gången när vi inledde ett nytt arbetsområde var de idag färdiga med den uppgift jag hade åt dem innan jag knappt hunnit dela ut den.
Idag löste morsan ut biljetterna till Moneybrother, på onsdag är det bara två veckor kvar. Fan va kul det ska bli att se honom igen.

Dagens låt: Moneybrother - You were always on my mind, riktigt bra cover.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tomas Ledin är hatobjektet nummer 1 i min familj. Måste varit otroligt förolämpande att bli förknippad med honom.

Usch, nu blev jag påmind om när jag jag såg honom i nyhetsmorgon och Tilde de Paula sa med världens fjäskröst att "varenda svensk har ett minne förknippat med en Ledin-låt" eller nåt sånt. Och Ledin satt där och höll med. Jag vet inte vem som var mest irriterande utav Tilde eller Ledin. Inte fan har jag något Ledin-minne, och det kommer jag aldrig få heller.

11:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

hahahaha, åh fy satan, stackars lillebror.

2:16 PM  

Post a Comment

<< Home