Thursday, December 14, 2006

Magisk afton



Att gårdagen skulle bli en bra dag hade jag nästan räknat med, men att den skulle bli så förbannat bra som den blev hade jag inte väntat mig.
Dagen på jobbet innehöll stämningsfull luciasång och nu börjar min julstämning att gå på högvarv, det var längesen jag kände julstämning så här tidigt i december och det är enbart tack vare jobbet, jag har ett bra jobb.
När jobbet var över och jag skrivit i alla loggböcker så började jag resan mot Gävle och mot en konsert som jag sett fram emot riktigt länge, nämligen Moneybrother.
Jag hann hem en snabbis innan spelningen, sedan åkte jag och plockade upp Gorbatjov. Eftersom vi båda var uppspelta kändes det lika bra att åka ner till stan och värma upp med en kopp kaffe på stans bästa fik(när jag bedömer fik går jag efter storleken på kaffekoppen).
Kön till Skottes, där spelningen var, var väldigt lång redan när vi kom dit en halvtimme innan insläpp. Spelningen var helt slutsåld och det verkade som om de flesta satsat på att vara där i tid. Jag och Gorbatjov lyckades ta oss in precis innan de sista sittplatserna fylldes, så vi hamnade långt ut på en kant, men vi såg mycket bra.
Förbandet hette något som jag inte minns och spelade musik som var långt ifrån nyskapande, det kändes som om jag hört samma band hundra gånger tidigare fast jag aldrig hört talas om dem. De hade en sångare som kämpade så hårt för att sticka ut att det bara kändes onaturligt och överdrivet, inte alls på samma sätt som t.ex Tomas Öberg i bob hund som spelar över och ändå får det att verka spontant. Här verkade det planerat och inövat och då blir det inte alls lika roligt. När de spelat klart satt man där som ett litet barn på julafton(egentligen känner jag samma sak på julafton också så det kanske är fel att skriva att jag kände mig som ett litet barn, men man brukar ju säga så), med spänd förväntan på vad som komma skulle.
När klockan passerat åtta var det dags för Moneybrother att kliva in på scenen, det gjorde han tillsammans med ett femmannaband. Första låten han spelade var en den låt som växt mest för mig de senaste dagarna, nämligen "Från Klaraberg till dig". Det är en väldigt skön låt med bra text. Som tredje låt körde man "Downtown train (Tåget som går in till stan) och den var precis som bra som jag väntat mig att den skulle vara live, helt makalös. Lokalen var helt fullpackad och det var en underbar stämning bland publken, när Moneybrother sedan sjöng de första raderna till "Blow him back into my arms" exploderade lokalen i ett stort glädjerus. Det var inte bara jag och Gorbatjov som satt och njöt av den musik som spelades, låtar som "It ain´t gonna work", "It´s been hurting all the way with you Joanna", "Nobody´s lonely tonight", "Dom vet ingenting om oss", They´re building walls around us" och en helt oemotståndelig "Falling in love(with christmas time) framfördes på ett så förbannat bra sätt att det inte riktigt går att beskriva. Jag gillar Moneybrothers skivor skarpt, men live är han bland det bästa man kan se. Den entusiasm och energi som man visar upp på scenen är något alldeles extra och Moneybrothers sidekick, saxofonisten Gustav, är bara han värd inträdet. Hans sånginsats på jullåten var bättre än den insats som Jerry Williams står för på skivan.
Efter cirka en och en halv timmes glädjerus och ett flertal extranummer avslutade Moneybrother spelningen med den suveräna låten "Bara ett fån" och kändes det bara som att konserten inte fick ta slut, han gjorde låten så bra att man nästan fick gåshud. Både jag och Gorbatjov var mer än nöjda när vi lämnade lokalen. Bra konserter är bland det bästa man kan uppleva och det här var en sådan.
Det blev rätt sent innan jag kom i säng och eftersom jag åkte ifrån Gävle i morse så har jag känt mig som en zombie till och från idag, men det kan det vara värt. Moneybrother live är något som måste upplevas.
De suddiga bilderna skyller jag på fel isntällning på kameran, men vem blir egentligen förvånad över att jag inte klarar av en teknisk pryl? Idag tog det mig drygt tjugo minuter att få igång en dvd-film i skolan, men det var i alla fall en usel scartkabels fel.



Dagens låt: Moneybrother - Blow him back into my arms

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag är så avundsjuk!

11:01 PM  

Post a Comment

<< Home