Tuesday, December 12, 2006

Klurigt

Idag var jag in och hämtade en ny iPod, fungerar det inte den här gången tror jag inte jag kan skylla på försäljaren.
Igår satt jag vid datorn och tittade lite efter lägenheter i Bollnäs. Det är långt ifrån klart att jag ska flytta tillbaka till Hälsingland, men det var inte direkt upplyftande att få höra att de ska skära ner ännu mer jobb i Gävle där det redan är i princip omöjligt att hitta jobb. För tillfället veckopendlar jag från Gävle, men det är inte gångbart på sikt. Nu är det absolut inte säkert att jag får fortsätta på det jobb jag har nu, är bara vikarie, men om(det är många om i det här) det skulle bli så kanske jag blir tvungen att lämna Gävle och det är verkligen med blandade känslor. Jag trivs väldigt bra i staden, men i dagsläget betalar jag väldigt mycket för de få dagar jag spenderar i min lägenhet. Jag är alldeles för rastlös för att gå arbetslös om jag inte behöver och jag trivs alldeles för bra med mitt jobb för att inte fortsätta om jag får. Nu försvinner visserligen min klass nästa år och det kan jag inte göra någonting åt, om jag inte underkänner alla i svenska så de tvingas gå kvar, men om jag gör det kommer de nog inte vara lika bra att ha nästa år så jag antar att det inte är något alternativ.
Jobb eller inte jobb, flytt eller inte flytt, det kommer inte att bli aktuellt förrän efter sommaren, men jag kommer nog att älta det då och då ganska många gånger innan dess. Om jag ställs inför det faktum att jag måste lämna Gävle för att få jobb så kommer det att vara bland de svåraste beslut jag någonsin tagit och det är inget som jag ser fram emot.
Idag lade jag märke till att jag ganska precis har en Pengabrorsanlyssning till mitt jobb, när jag åkte stoppade jag i skivan och när jag var framme vid jobbet tog sista låten slut. Det kan vara bra att veta, precis som att det är tre stycken Broken Promise Land mellan Kilafors och Säter.
Jag lyckades inte klara av mitt terminsmål idag, blev återigen påmind om stolarna av en av de elever som håller reda på mig. Jag har några dagar till på mig och jag ska fixa det åtminstone en av dagarna. I morgon kommer jag nog att vara för uppspelt för att komma ihåg stolarna, då är det nämligen dags för Moneybrother.

Dagens låt: Magnus Carlson - Ältar

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Självklart får du inte flytta! Du kan väl pendla lika långt här omkring? Sök jobb i Hofors, Skutskär, Älvkarleby, Ockelbo etc.

1:07 PM  

Post a Comment

<< Home