Friday, October 20, 2006

Obefogat morgonpigg

När man, som jag, kliver upp tidigt varje dag under veckorna är det rätt svårt att sova ut på helgerna. Jag är van att vakna strax efter sex och det är inte något jag kan ställa om över en dag, hemma vaknar jag oftast före klockan och det sitter i trots att det blir helg.
I morse vaknade jag och kände mig hyfsat utvilad, jag tittade på klockan och insåg att den var kvart över sex. Det är ganska precis den tid som jag brukar kliva upp de dagar som jag jobbar. Jag skulle inte ha allt för mycket emot att kunna sova åtminstone till klockan åtta, men eftersom jag är så pass pigg när jag vaknar så är det bara att kliva upp. Jag är ganska kass på att somna om och när jag känner mig utvilad finns det inte en chans att jag ska kunna vända på mig och sova en timme till. Det är troligen bondblodet som gör sig påmint här igen, jag sover aldrig länge och är relativt morgonpigg. Det negativa är att det inte finns speciellt mycket göra en lördagmorgon, alla kompisar sover och de bra tecknade serierna på trean har slutat att sändas. Förr när man visade X-men vid halv åtta-tiden på helgerna kunde jag ibland ställa klockan för att inte riskera att sova över, nu när jag ändå vaknar är det bara skit på tv.

Jag skrev härom dagen om Radioheads låt "Creep", en låt som är så bra att man nästan häpnar. Igår lyssnade jag på ännu en låt av den kalibern. Det är intressant med band som man knappt lyssnar på som ändå kan skriva låtar som det inte går att undvika att gilla. En sådan låt är "Fireworks" med den brittiska gruppen Embrace. Första gången jag hörde talas om dem var när Bolinder skickade över en låt, inte långt efter det fick jag en blandskiva av en av syrrans kompisar där "Fireworks" var med. Det räckte med en lyssning för att jag skulle vara fast, det är en suverän låt och den har också den där känslan som finns i "Creep". Det är inte tillräckligt ofta man hittar den där speciella känslan som gör att låten sitter kvar långt efter lyssningen, det är svårt att beskriva känslan men jag tror att alla som hittat sina låtar vet jag pratar om. Det är den känslan som gör att jag t.ex kan säga att "November spawned a monster" är en bättre låt än "Suedehead", trots att jag tycker båda låtarna är suveräna. Det är bara i en av dem jag får känslan. Hur som helst, Embraces låt "Fireworks" bör finnas i allas hem och den bör lyssnas på med jämna mellanrum. När ni väl hör låten kommer ni att hålla med mig.

Dagens låt: Embrace - Fireworks

0 Comments:

Post a Comment

<< Home