Friday, October 13, 2006

Veckans lista v.41

1. Den Gamle Franken - Egentligen borde det stå Den numera ännu äldre Franken, idag blir nämligen Frank ett år äldre. Nu är Frank lika gammal som mig och kommer ett steg närmare kvartsseklet. Födelsedagen är inte den enda anledningen att gratulera Frank, han har fått fast anställning på ett bra jobb också. Igår fick jag ett prydligt visitkort som bevisar att Frank fått anställning. Jag har känt Frank sedan vi ar sju år och bytte skolkort med varandra, nu är vi båda 24 och kan i stället byta visitkort. Grattis din Gamle Frank!

2. Kusen - Även andraplatsen på den här veckans lista upptas av en av mina kompisar. Kusen har hjälpt mig med min dator tidigare, min egen inkompetens på området har jag tidigare berättat om här. Strular datorn eller uppkopplingen vet jag direkt vart jag kan vända mig för att få support av högsta klass, jag vänder mig till Kusen. Min dator fungerar nu bättre än någonsin och det har inte kostat mig speciellt mycket pengar, utan hjälp av Kusen hade den nog varit inlämnad på någon dyr firma för tillfället. Kusen är en klippa.

3. Christian Kjellvander - Det var på tok för längesedan jag lyssnade igenom hans första soloskiva. Igår kom några av låtarna upp på skivan i bilen och då insåg jag återigen att det är en helt underbar skiva. "Homeward rolling soldier", "Polish daughter", "Log at 25" och "Oh night" är alla helt magiska låtar. jag minns när jag första gången upptäckte Kjellvander, det var faktiskt på Mtv. De artister som jag upptäckt på den skitkanalen de senaste åren är lätträknade, men Kjellvander är en av dem. Det var videon till "Oh night" som spelades och jag fastnade direkt. Skivan införskaffade jag snabbt och den var bland det bästa jag hört. Christian Kjellvander dök senare upp både i Sandviken och på konserthuset i Gävle, två spelningar som jag minns mycket väl. Speciellt spelningen i konserthuset var makalös. Ljudet i lokalen är väldigt bra och gav Kjellvanders röst precis rätt utrymme, detta kombinerat med ett bra band och en perfekt låtlista gjorde spelningen till en av mina topp-10-konserter. Förutom låtar från den egna skivan körde han låtar från sitt andra projekt, Songs of soil, en av dem var "Jesus". Det är en låt som man antingen tycker är suverän, eller så har man fel. Christian kjellvander har verkligen gjort sig förtjänt av en plats på veckans lista, inget snack om den saken.

4. Nicklas Bäckström - Jag håller på Brynäs, inte på samma nivå som jag håller på Liverpool, men jag följer i alla fall deras resultat. Att följa Brynäs i år är lite ovant, det var nämligen väldigt längesedan man hade en sådan stjärna i laget som man har nu. Nicklas Bäckström är fruktansvärt duktig och det märker till och med en hockeynovis som jag. Jag och farsan var och såg matchen mot HV71 i hemmapremiären och även om Bäckström inte gjorde någon stormatch då så märktes det att den grabben har en enorm potential. Nu leder han poängligan i elitserien och Brynäs håller till på övre halvan av tabellen. För en gångs skulle kanske man slipper oroa sig för kvalserie och sånt skit, med Bäckström i laget tror jag faktiskt att man vågar hoppas på ett hyfsat slutspel när säsongen närmar sig slutet.

5. Mr Stanley P Morrison - Det här namnet var okänt för mig tills igår, då var jag nämligen tvungen att kolla upp vem som ligger bakom Bowmores underbara whisky. Tydligen var det denne Morrison som startade upp tillverkingen av den här whiskysorten, det gjorde han bra. Bowmore har blivit mitt andrahandsval efter Ardbeg, de har en del gemensamt. Båda sorterna har den rejäla rökighet som jag vill ha hos en whisky, även om jag håller Ardbeg som strået vassare så är det en högklassig whisky som Morrison såg till att framställa. Igår testade jag, Gamle Franken och Kusen en ny variant av Bowmore, den hette Bowmore Enigma. Utsökt är ett ord som beskriver den whiskyn bra. Stanley P Morrison gjorde ett bra jobb 1951.

Dagens låt: Christian Kjellvander - Oh night

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det är första gången det står något vettigt som nummer 1 på din topplista!

9:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det är första gången det står något vettigt som nummer 1 på din topplista!

9:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det är första gången det står något vettigt som nummer 1 på din topplista!

9:20 AM  

Post a Comment

<< Home