Friday, October 27, 2006

Höstlov

Idag var det sista dagen på jobbet innan höstlovet, mycket populärt bland eleverna kan jag säga. När jag gick i skolan brukade jag undra vad alla lärare gör på loven, nu vet jag svaret: De jobbar. Jag gick länge och trodde att höstlovet var en ledig vecka för mig, men så är det inte riktigt. Det blir till att planera och förbereda arbetsområden och i ärlighetens namn kan det nog behövas, är man rookie så är man.
Nu har jag i alla fall helg och det är skönt att vara tillbaka hemma i lägenheten. Precis som vanligt när jag kommer hem så är det fullt med tidningar på dörrmattan, det är inte speciellt givande att ha morgontidning när man inte bor hemma under veckorna, men på helgerna är det trevligt.
Ikväll blir det film och whisky med Den Gamle Franken och Gorbatjov, inte helt fel att inleda helgen med det. Förra helgen var det massvis med bra filmer på tv, men den här helgen är det ganska dött. Det är ingen Lost in translation, ingen Ingenmansland och ingen Hero, då blir det videohallen som ges.
Det var löningsdag idag, så i morgon ska jag ner och leta upp en ny spännande whiskysort. Jag har tittat ut en en 15-årig Lagavulin, det lutar åt att det blir den.
Jag måste nog köpa mig ett par nya jeans också, köpte ett par rätt dyra för någon månad sen, men de använder jag inte på jobbet. Det börjar bli dåligt med jobbyxor sedan jag råkade sätta foten i ett av de små hål som fanns på ett av knäna på mina nudiejeans. Det gäller att passa på att handla medans lönen är färsk och bilen hel, så i morgon blir det en shoppingrunda. Gorbatjov är också nyavlönad, så vi peppa varandra till lite nya inköp.
Födelsedag för Olis i morgon också, han blir ett kvartssekel gammal och det låter väldigt mycket. När jag blir ett kvartssekel i februari kommer jag nog atts äga 25 år i stället.

Dagens låt: Mercury Rev - In the wilderness

0 Comments:

Post a Comment

<< Home