Sunday, September 03, 2006

Veckans lista v.35

1. Diego Maradona – Han kunde väl ha valt någon annan dag att komma hit till Sverige? Måste Gud komma hit precis samma dag som vi har föräldramöte på skolan? Att få se Maradona spela fotboll har varit en dröm för mig så länge jag kan minnas och nu finns chansen att se honom spela i Globen den 13 september, den chansen kommer jag inte att ta. Jobbet går i första hand och även om jag mer än gärna skulle åka och titta kan jag inte missa ett föräldramöte. Det är bara att försöka intala sig att det inte är alls samma sak att se Gud spela nu som det var för 20 år sedan. Jag hoppas Diego kommer tillbaka hit fler gånger, då ska jag se till att jag inte missar honom.

2. Mike Skinner – I veckan läste jag igenom några uppsatser som mina elever skrivit, jag blev då påmind om Streets. Jag har inte lyssnat så mycket på dom den senaste tiden, blev lite besviken på den nya skivan som kändes ojämn och inte alls höll samma klass som de två tidigare mästerverken. Jag har en blandskiva i bilen nu, där har jag med några Streets-låtar och varje gång de kommer reagerar jag över två saker. Dels reagerar jag över att de är så fruktansvärt bra, men jag reagerar också över att den musik som Streets spelar inte påminner om någonting annat i min skivsamling. Jag hoppas att Streets kommer tillbaka på rätt spår när det är dags för den fjärde skivan, det finns enorm kapacitet i Mike Skinner och den bör utnyttjas.

3. Steve Finnan – Premier leagues bäste högerback har ni blivit Premier leagues mest ensamma högerback också. Jan Kromkamp lämnad världens bästa klubb i veckan för att flytta hem till Holland, han är ingen spelare som jag kommer att sakna, tvärtom. Kromkamp var inte så bra som jag trott och hoppats och att han lämnade känns ganska naturligt. Problemet vi får nu är att Steve Finnan är vår enda naturliga högerback och om han skulle bli skadad kommer det att medföra förändringar i backlinjen. Vi har två spelare i truppen som jag vet skulle göra ett galant jobb på högerbacksplatsen, det är Kung Carra och Gerrard. De är dock spelare som jag vill se på sina riktiga positioner, de är helt enkelt för bra för att flyttas. Nu blir det nog troligen så att Carra kommer få ta plats till höger om Finnan skulle göra sig illa, men vi får hoppas att det inte blir så. Finnan är vår kanske mest underskattade spelare och han behövs om vi ska stoppa United och Chelski.

4. Niklas Wikegård – Nu är det igång med hockeyn på tv igen. Jag är inget stort hockey-fan och jag är inte speciellt intresserad av att se Sveriges alla olika turneringar som är den här tiden av året. Visst, jag tittar, men jag kan inte påstå att jag bryr mig jättemycket om hur det går i matcherna. En sak som gör det hela lite roligare är att lyssna på Niklas Wikegård. Jag gillade honom inte alls när han tränade Djurgården, men som expertkommentator är han väldigt underhållande. Han säger precis vad han tycker han tiden och han säger det på ett sätt som man inte riktigt är van vid att kommentatorer gör. Wikegård är bra.

5. Sladjan Osmanagic – Jag var tveksam till Sladjan när han först kom med som bisittare i studion i VM, mitt enda minne av honom var att han gnällde på Pelle Blohm över att han skrev Zlatan med förnamn i stället för efternamn i någon drömelva efter Zlatans första säsong i Juventus. Ju mer jag har sett och hört av Sladjan, desto mer har jag börjat gilla det han säger. Han är väldigt kunnig, till skillnad från många av de andra ”experter” man ser på tv och för två veckor sedan så steg Sladjan verkligen i akt hos mig, han sade då att han trodde att vi skulle vinna premier league. Alla tidningar och experter tror att ryssarna ska ta det igen och det kanske är den enklaste och mest logiska gissningen. Men vi kan slå oss in på förstaplatsen om vi har lite tur med skador och ser till att vinna mot toppkonkurrenterna. Vi fans tror på LFC och det är kul att en expert gör det också.

Dagens låt 2: The Streets – Weak become heroes

2 Comments:

Blogger Tomas said...

Väldigt svårt att tippa startelva nu, speciellt anfallet. Din startelva ser väldigt trolig ut om Carra och Sissoko är borta, men man vet aldrig med Fowler, han är ju utvilad efter landskamperna också.

11:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

hmmm...trodde det bara fanns en Gud inom fotbollen och han har nr 9....

9:10 AM  

Post a Comment

<< Home