Sunday, August 13, 2006

Veckans lista v.32

1. Morrissey - Den här förstaplatsen är rätt given, konserten i måndags var suverän. Att får se Morrissey två gånger på ett år är en lyx som jag inte räknar med att få vara med om speciellt många gånger. Jag såg att han hade spelat "Now my heart is full" när han spelade på Island, den hade jag gärna hört i måndags också. Annars tycker jag hans setlist var bra och med "Life is a pigsty" kan man ju inte bli besviken. Nu kommer det nog att dröja ett tag innan Moz kommer tillbaka till Sverige, men det här kommer jag att kunna leva på väldigt länge.

2. Magnus Carlson - Det är alltid speciellt att träffa personer som betytt mycket för en. Magnus och WW har haft en enorm betydelse för min musiksmak, därför är det alltid stort att snacka med Magnus. När jag kom hem från Karlstad lyssnade jag igenom "Allt är bara du, du, du" några gånger, den skivan är ruggigt bra. Den första låten på skivan, "Genom natten", är en av de bästa låtar som skrivits på svenska och resten av skivan håller samma höga nivå. Jag längtar efter att få höra nytt material från Magnus och WW, har för mig att jag läst att det ska vara på gång. Det ska bli intressant att höra vilken inriktning deras nya skiva kommer ha, jag skulle gärna se att de gick lite åt countryhållet. Extrakonserten på live-dvdn är suverän, jag tror att WW skulle kunna göra en skiva i den stilen riktigt jävla bra.

3. Jamie Carragher - Nu är det bara en vecka kvar till Premier League börjar och idag spelar vi Charity Shield-matchen mot ryssarna. Charity Shield är en rätt meningslös match, gör varken till eller från att vinna. Men när det är Mourinho och Chelsea som står för motståndet vill man givetvis visa var skåpet ska stå. Den här säsongen känns väldigt intressant, jag tror att vi kan ta oss ännu närmare Chelski i år och med tanke på att både Arsenal och United är bättre än förra säsongen så kommer det nog inte bli en helt smärtfri resa för köplaget mot den tredje raka titeln. Vi ska ge dom en match om det i år, ingen tvekan om den saken. Jag beställde säsongens matchtröja härom veckan, precis som de två senaste åren är det nummer 23 och Carragher som gäller.

4. John C. McGinley - Det var ett tag som jag inte visste vad jag skulle tycka om komediserien "Scrubs", men i sommar har jag fastnat. Den klart bästa karaktären i serien är Dr.Cox som McGinley gör. Hans elaka kommentarer är klart underhållande. De andra karaktärerna i serien är också rätt roliga, men utan Dr.Cox tror jag inte att jag skulle kolla. McGinley har även gjort en hel del filmroller, exempelvis är han med i en klassiker som "Plutonen". Där har han ingen stor roll, men han är ändå en som man kommer ihåg efter filmen och det är ett gott betyg i en film med så många roller. Dessutom har en liten roll i en av de roligaste komedier som någonsin gjorts, nämligen "Office space". Det är ändå rollen i "Scrubs" som gör att han belönas med en plats på den här veckans lista.

5. Johnny Cash - Såg "Walk the line" för andra gången härom dagen, det är fortfarande en riktigt bra film. Johnny Cash är en väldigt intressant person och hans musik är tidlös. Självbiografin jag läste var lite ojämn, de religiös inslagen är rätt ointressanta. Å andra sidan har hans intresse för religionen och hans starka tro varit viktig i formandet av hans musik. Jg hoppas få tag på fler böcker med denne legend. Johnny Cash är unik.

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - I see a darkness

3 Comments:

Blogger Frank Delux said...

Din lista för vecka 26 gillar jag, då du berättar om inköpet av Van Dammes Second in Command. Jag är avis. Den vill jag också se!

9:49 PM  
Blogger Frank Delux said...

Och Dolph i Universal Soldier är fantastisk. Hans "I'm all ears" är nog den finaste onelinern ever!

9:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Det är synd med Cash att han ska vara så jävla kristen. Men samtidigt, hade han inte varit det så hade vi inte haft Cash. Döh.

Nä, men jag tycker nog det är rätt synd ändå faktiskt.

7:00 PM  

Post a Comment

<< Home