Sunday, August 27, 2006

Veckans lista v.34

1. Peter Crouch – Okej, jag ger mig, Crouch måste helt enkelt få en plats på den här listan. Den senaste veckan har han nämligen både skjutit oss vidare i CL och avgjort PL-matchen mot West Ham. Jag var förtvivlad när vi värvade Crouch, tyckte absolut inte han var en tillräckligt bra spelare för att komma till oss, men nu måste jag nog börja inse att det fanns en bra tanke bakom värvningen. Crouch är en väldigt begränsad spelare, men han är väldigt bra på det han har som uppgift att göra hos oss. Han är egentligen inte speciellt målfarlig, men ändå gör han mål med jämna mellanrum, dessutom är han en väldigt viktig del av vår anfallsuppbyggnad. Det syntes så väl mot Sheffield United hur viktig Crouch är för oss, då satt han på bänken och genast fick vi mycket kortare anfall och vi hann inte fylla på på samma sätt som vi kan göra när Crouch är med. Crouch är accepterad av mig nu, det trodde jag aldrig skulle hända.

2. Nina Persson – Precis som jag skrev tidigare idag är det pinsamt att hon kan hamna utanför en lista med Sveriges bästa kvinnliga artister, hon är en given etta på en sådan lista. Å andra sidan, vill man verkligen vara ett i ett land där ”Boten Anna” och ”Glassigt” blir stora hitar? Nina har spelat in låtar som de andra artisterna aldrig kommer i närheten av, A Camps skiva har gått varm här i lägenheten i helgen och den dagen någon av de i toppen av listan gör en skiva av den kalibern ska jag börja ta mjölk i kaffet.

3. Thomas DiLeva – Gävles stolthet är snart tillbaka med en ny skiva, det ska bli spännande att höra vad han fått till den här gången. Jag gillar DiLevas musik och ”Vad är frihet?” som var med på den förra skivan var en riktigt bra låt. Det stora med DiLeva är trots allt livespelningarna. DiLeva gjorde den första spelningen som verkligen gjorde intryck på mig. Det var i Bollnäs för många år sedan när jag var där på festivalen med familjen, jag hade aldrig upplevt något liknande. DiLeva underhöll och publiken var i extas, jag hade knappt hört honom tidigare men det gjorde inte så mycket. Hans utstrålning på scen gör att man inte nödvändigtvis behöver känna igen alla låtar för att bli nöjd. Hoppas DiLevas skiva är bra och att han får sälja många skivor, det är han värd.

4. Bill Murray – ”Lost in translation”, ”Royal Tennenbaum”, ”Rushmore”, ja listan över bra filmer med Bill Murray kan göras riktigt lång. Jag såg i dagens tv-tablå att den första film jag såg med honom visas på tv i natt, nämligen ”Ghostbusters”. Jag tror alla i min generation har sett den filmen och jag tycker fortfarande att den är underhållande. Peter Venkman var min favorit bland spökjägarna och så här i efterhand känns det väldigt bra att det var Bill Murray som spelade honom, när filmen kom ut visste jag knappt vem Murray var, det gör jag idag. Om ni inte kan sova i natt, slå på tv:n och titta på ”Ghostbusters”.

5. Daniel Agger – Gör man ett sånt mål som han gjorde igår ska man givetvis ha en plats på listan. Hans uppgift i Liverpool är att ta över efter Hyypiä inom några år, det är verkligen ingen enkel uppgift. Sami Hyypiä är, tillsammans med Kung Carra, den bästa mittback Liverpool haft under min tid som supporter och han har verkligen varit säkerheten själv i många år nu. Agger verkar ha kapacitet och nu när han har både Carra och Hyypiä att lära av borde han kunna utvecklas en hel del. Jag tror på Agger, även om han kanske inte kommer att göra om målet han gjorde igår.

Dagens låt 3: A Camp - Elephant

0 Comments:

Post a Comment

<< Home