Saturday, August 05, 2006

Veckans lista v.31

1. Morrissey - Två dagar kvar nu, två dagar kvar till Moz. Den här veckan har jag lyssnat en hel del på "Vauxhall and I" och jag hoppas han kör någon låt från den skivan, förra gången körde han ingenting från de äldre soloskivorna och det vore kul om han gjorde det nu. Det känns stort att få chansen attse Morrissey ännu en gång i år, dessutom på ett litet ställe. På Hovet har vi suttit ganska långt ifrån och nu får jag chans att komma lite närmare scen och mer ta del av stämningen i publiken, det kommer blir grymt. Jag kan fortfarande inte fatta varför Moz kommer till just Karlstad, men så länge han kommer inom ett rimligt avstånd till Gävle är ju mer än nöjd. Det spelar egentligen ingen roll vilka låtar han spelar, jag vet att jag kommer sakna låtar men jag vet också att jag kommer att vara glad åt varje låt han spelar. Jag räknar med att få höra "Life is a pigsty" och bara det är värt inträdesbiljetten.

2. Laleh - Egentligen är det mesta sagt om gårdagens konsert, nu har jag sovit på saken men jag är fortfarande ruskigt imponerad av det som visades nere vid Gasklockorna igår. Stefan Sundström var underhållande och Laleh var riktigt, riktigt bra. Jag har sett henne live flera gånger tidigare, men spelningen igår är den bästa av alla gångerna. De nya låtarna blandade med de gamla gav en perfekt mix. Lalehs nästa album kommer att bli en höjdare och "Mamma" vore i en bra värld en given hit. En snabb titt på topplistorna visar dock att vi musikmässigt inte lever i en bra värld, hur som helst så är det en mycket bra låt och jag kommer i alla fall att köpa skivan.

3. Will Oldham - När jag var i Stockholm förra helgen hittade jag äntligen en skiva med Bonnie Prince Billy(som Will Oldham kallar sig). Jag har bara en skiva med honom innan och den köpte jag i Umeå. Här i Gävle är utbudet minst sagt begränsat och att hitta en skiva med BPB här är ganska hopplöst, inte heller ginza har så stort utbud när det kommer till denna skickliga artist. "I see a darkness" är en av de absolut bästa låtar som gjorts och det var den som gjorde mig intresserad av Oldham och hans musik. Den skivan jag hittade nu ska tydligen vara samlade låtar från hans tidigare projekt, men den håller lika hög klass som den skivan jag hade sedan tidigare. "You will miss me when I burn" är min favorit hittills på skivan, bra text och stämningsfull musik. Det här är en artist som jag hoppas få se live någon gång i mitt liv.

4. Jamie Oliver - Efter tre musiker kommer det nu en kock på veckans lista. Jag har nämligen lagt märke till att de visar repriser av Nakna kocken på femman och det är ett bra program. Även om det kanske inte märks om man kollar på mina matvanor så tycker jag att det är roligt att laga mat och därför är det lärorikt att titta på Olivers program och få tips om vilka kryddor som passar bra ihop med varandra osv. Jag har faktiskt lagat några av hans maträtter både här i Gävle och hemma hos morsan och farsan. Det är ofta väldigt många ingredienser så det är inget man snor ihop till sig själv en tisdagkväll, men när man väl har tid och lust så är det roligt att ge sig på. Maten som Oliver lagade till Jamiroquai(eller hur han nu stavar) såg fruktansvärt gott ut, det blir ett framtisa projekt.

5. Bryan Singer - Bryan, du skulle aldrig ha lämnat X-men! Efter att ha sett Superman är jag än mer övertygad om Bryan Singers storhet som regissör. Jag älskar "Usual suspects" och att jag gillar X-menfilmerna lär inte ha undgått speciellt många som besökt den här sidan tidigare. Att Singer lämnade marvel och X-men och gick över till DC comics och Superman var en stor förlust för X-men - The last stand och en stor vinst för Superman. Den sista delen i X-men hade säkerligen varit ännu bättre med Singer vid rodret, men å andra sidan var det väldigt att kul att se vad han gjort med Superman. På något sätt lyckades han få det att kännas som en uppföljare till de gamla filmerna och introt var bara det värt 50 kr. Det ska bli intressant att se vad Singer tar sig an framöver.

Dagens låt: Laleh - Mamma(igen)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home