Wednesday, July 05, 2006

Fans

Igår läste jag ut Fredrik Strages bok "Fans". Jag är väldigt nöjd med mitt val att läsa den boken, den var både intressant, rolig och fascinerande. Det var samtidigt en viss lättnad jag kände när jag läst ut boken, det var inte speciellt mycket igenkännande. Ibland får jag en känsla av att jag är lite extrem i min idoldyrkan, men om man jämför med de som var med i boken är jag ingenting.
Det roligaste, eller kanske sorgligaste, avsnittet i boken var om Westlifedyrkarna, snacka om insnöade tjejer. De beklagade sig över ett dåligt betyg på en Westlifekonsert och sade att "Om det varit Kent eller Bruce Willis hade spelningen fått högsta betyg", i viss mån har de väl rätt men att blanda ihop Bruce Springsten och Bruce Willis tyder på att man lever i en jäkligt liten värld.
Morrisseydelen var både intressant och lärorik, hans fans är verkligen oerhört hängivna. Jag ser på mig själv som en trogen fan av Moz, men det är tydligt att de finns de som avgudar honom mer än jag gör. Nu har jag i alla fall fått klarhet i vem Julia är, hon som Moz alltid brukar prata med under sina konserter. Det känns tryckt att vi är ett gäng som verkligen stöttar Moz och köper hans skivor, det borde ge goda förutsättningar för honom att fortsätta att skapa underbar musik.
Det var förmodligen tur för mig att det inte var någon sport inblandad i boken, hade man kommit in på att hålla på ett lag hade jag nog känt igen mig en hel del...

Dagens låt: Kris Kristofferson - The Taker

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Fans är en jättebra bok och Fredrik Strage skriver verkligen bra.

Som Morrissey-fan gillade man ju kapitlet om just Morrissey bäst. Julia Reiley är nog utan tvekan hans största fan. Hon har verklugen sett ALLA hans konserter sedan 95. Det är stort.

8:45 AM  

Post a Comment

<< Home