Tuesday, July 04, 2006

VM

Slutspurten av fotbolls-VM närmar sig nu, idag och i morgon är det semifinaler och till helgen är det final. Årets VM har, tyvärr, varit ganska intetsägande om man ser till hela turneringen. Det är inte många spelare som verkligen dominerat spelet. Det finns ingen spelare som likt Hagi, Stoichkov, Romario och Brolin 1994 verkligen underhåller på planen. De flesta lagen har spelat defensivt och inte tillåtit sina spelare att glänsa. De lag som spelat rolig fotboll(Spanien, Argentina) har försvunnit allt för tidigt efter att ha blivit upplåsta av trista, stela lag. Känslan jag har inför semifinalerna har jaga ldrig haft förut under ett VM, jag vill inte att något av lagen ska vinna.

-Tyskland. Arroganta, självgoda och domarhjälpta. Tyskland har spelat ganska rolig foboll till och från, men jag kommer aldrig förlåta dom för VM-finalen 1990. Jag vill absolut inte att Tyskland vinner.
-Italien. Filmande, fuskande och domarhjälpta. En överskattad megadiva som Totti förtjänar inte att vinna ett VM-guld. Dessutom spelar men otroligt tråkig fotboll. Det italienska folket svek Maradona efter VM90 och förtjänar inte att få fira ett VM-guld. Jag vill absolut inte att Italien vinner.
-Portugal. Filmande, fuskande och osportsliga. Portugals uppträdande har stört mig ända sedan semifinalen i EM2000 där man totalt skämde ut sig mot Frankrike. Allt filmande man håller på med på planen går mig på nerverna och jag avskyr Cristiano Ronaldo. Jag vill verkligen inte att Portugal vinner.
-Frankrike. Tråkiga, arroganta och mätta. Att Frankrike är i semifinal är för mig en gåta, det var först i matchen mot Spanien de överhuvudtaget verkade bry sig om VM. Henrys filmning mot Spanien var vidrig och han förtjänar inte att vinna ett VM-guld efter att ha gjort en sådan låg grej. Jag vill verkligen inte att Frankrike vinner.

Det finns dock två spelare i de här lagen som imponerat på mig och som jag unnar att spela en final, det är Fabio Cannavaro i Italien och Zinedine Zidane i Frankrike. De har, trots sin höga ålder, varit mycket bra i VM. Zidane började segt, men i kvarten mot brassarna var han enorm. Så en final mellan Italien och Frankrike kan jag leva med. Italienarnas behandling av Maradona efter VM90 gör att jag nog måste sätta Frankrike som VM-vinnare, men dte är verkligen som att välja mellan pest eller kolera.
Vilket som blir mitt starkaste minne av VM är det ingen tvekan om, Sverige-England i Köln var mäktigt, väldigt mäktigt.

Dagens låt: Swan Lee - Flowers in the wintertime

0 Comments:

Post a Comment

<< Home