Friday, May 26, 2006

Veckans lista v.21

1. Kelsey Grammer - För ett år sedan hade det känts ganska otroligt att jag skulle placera Grammer på första platsen på en lista över någonting positivt. Jag har aldrig varit något större fan av Frasier, även om jag intresserat mig lite mer av serien under det senaste året. Anledningen till Grammers plats på listan är givetvis insatsen i X-men, som jag nämner mer om i inlägget innan det här Grammer som Beast känns så naturligt, han är gjort för rollen och det känns otänkbart att någon annan skulle kunna göra rollen lika bra. Att Wolverine är överlägsen visste man redan och att Colossus skulle se cool ut hade man fått se smakprov på i förra filmen, därför ser jag Grammers insats som det mest positiva med X-men - The last stand. Jag kommer alltid ha respekt för Grammer.

2. Conan O´Brien - Det är något som saknats i mitt liv det senaste halvåret, igår förstod jag vad det var. När jag pluggade var Conan O´Brien en given del i min vardag, varje kväll såg jag hans show innan jag gick och lade mig. Nu när jag jobbar är det för sent för att jag ska orka sitta uppe. Nu när jag är ledig några dagar passade jag på att kolla på Conan och dte är precis lika bra fortfarande. Skämten är precis lika sjuka som de var när jag kollade senast och Conan är fortfarande världens bästa programledare.

3. Fernando Morientes - Igår blev det klart att Morientes lämnar Liverpool. Att han var ett misslyckat köpt av Benitez är det ingen tvekan om, han har inte alls gjort den mängd mål som jag kräver av en spelare av hans kaliber. Jag trodde verkligen på honom när han kom till klubben, han kändes som just den spelartyp som vi saknat, nämligen en notorisk målskytt. Nu blev det inte alls som jag trodde och Morientes lämnar oss som en flopp. Han ska dock ha en eloge för att han aldrig gnällt och hela tiden jobbat när han varit på planen, hans självförtroende har varit i botten och det har märkts. Hans sista mål för klubben kom i matchen jag bevittnade live mot Aston Villa, jag förstod redan då att det skulle komma att bli hans sista mål för oss. Jag hoppas han får en bra tid i Valencia. Lycka till Fernando!

4. Pelle Carlberg - En ny bekantskap. Jag hade inte hört en låt med honom när jag beställde hans skiva, men jag blev inte besviken. Som en lite mer driven version av Jens Lekman och väldigt intressanta texter. Att upptäcka ny musik är bland det bästa jag vet och nu har jag fått vara med om det igen.

5. Jerzy Dudek - Ännu en spelare som säkerligen kommer att lämna Anfield under sommaren men han förtjänar även han ett omnämnande här. Anledningen är det som utspelade sig i Istanbul för ett år sedan. Igår var det på pricken ett år sedan miraklet i Champions League-finalen och där var Dudek den store hjälten. Han har gjort många tabbar under sin tid hos oss och jag är väldigt glad att det är Reina som står mellan stolparna nu och inte Dudek. Men Jerzys insats i CL-finalen ska aldrig glömmas, jag är honom evigt tacksam för de räddningar han gjorde. Först räddningen på frisparken i början av andra halvlek och sedan räddningen på Schevchenkos läge i förlängningen. Mest kommer jag ändå ihåg straffräddningarna och Grobbelaar-benen. Dudek kommer förbli en hjälte och jag hoppas han lyckas i den klubb han hamnar. Tack för allt Dudek!

Dagens låt 2: Laleh - Water

0 Comments:

Post a Comment

<< Home