Saturday, May 06, 2006

Veckans lista v.17-18

Förra veckan utgick listan eftersom jag var på helig mark och inte hade tid att skriva, därför kommer veckans lista att baseras på de senaste två veckorna.

1. Steven Gerrard - Vår kapten har gjort en kanonsäsong och krönte den med att att bli utsedd till årets spelare i Premier League. Det var en välförtjänt utmärkelse. Vi har gjort en mycket bättre säsong i år än förra året, speciellt i PL, och det är Gerrard en bidragande orsak till. Men jag tycker att den kanske största orsaken till vår utveckling är ett vi inte längre är lika beroende av Gerrard som tidigare. Nu kan vi vinna matcher när han är dålig och vi kan vinna matcher utan honom. Ett bra exempel på det är matchen på Anfield mot Everton. Gerrard böev då utvisad tidigt i matchen, när han var borta klev Alonso fram som en gigant på mitten och tog över ledarrollen. Gerrard är fortfarande vår viktigaste spelare, men med dagens lag har även han råd att vara dålig ibland.
En annan anledning till att ha med Gerrard på listan, förutom utmärkelsen, är att han gjorde två mål under mitt besök på Anfield och det andra målet han gjorde var oerhört vackert.

2. Orvar Säfström - Jag läste om Nils-Petter Sundgrens klagomål på Orvar, något som kallades "ordkrig" av skvallerpressen. Som jag fattade det handlade det hela om att Nils-Petter tyckte att Orvar gjort Filmkrönikan till ett allt för oseriöst program genom att exempelvis klä ut sig i programmen. Jag tycker det är rent skitsnack. Orvar har gjort Filmkrönikan till ett program som är väldigt underhållande, hans reportage är oftast intressanta och man pratar även om filmer som inte är så "fina". I stället för att sitta i en soffa och slänga sig med en massa fina termer och ord som ingen fattar så har orvar tagit ner Filmkrönikan på tittarens nivå och att han nu ska sluta är verkligen ett bakslag för programmet.

3. Magnus Carlson - Förra gången jag var hemma i Gävle plockade jag fram min husguds soloskivor och de är fortfarande förbannat bra. "Allt är bara du, du ,du" är en underskattad skiva som också jag brukar glömma bort när jag ska lista mina favoritskivor, det finns låtar på den skivan som håller hög WW-nivå. "Genom natten" är en fruktansvärt stark låt, liksom "Sagoland" och "Repig sjutumssingel". "Ett kungarike för en kram" är lite gladare men också den skivan är mycket bra. Det ska bli intressant att se om Magnus tänker släppa några fler soloskivor, kanske kommer det en tredje efter nästa WW-skiva, det hoppas jag i alla fall.

4. Ian McKellan - Nu är det bara 20 dagar kvar till den tredje och sista(?) delen i filmserien om X-men och jag har börjat uppladdningen på allvar. Jag har följt den här filmen ända sedan det blev klart att den skulle göras och jag är ganska säker på att det kommer bli en kanonfilm, även utan Bryan Singer vid rodret. Den kommer dock att lämna ett stort tomrum efter sig, jag har ju gått och väntat på dne länge och sett fram mot fortsättningen på X-men och efter dne här filmen är det slut. Tur är det då att det verkar bli några spin-offs framöver. Att Hugh Jackman ska delta i en film om Wolverine har det ryktats om länge och det verkar som att den kommer att bli av, det är väldigt positivt. En annan lite med oväntad spin-off är den som tydligen ska komma om Magneto, det brukar ju vara hjältarna man gör filmer om och inte skurkarna. Nu verkar det ändå som att Magneto ska få en egen film, med Ian McKellan i huvudrollen. McKellan är klockren som Magneto och det ska bli mycket intressant att se vad filmen kommer kretsa kring och om det kommer vara fler karaktärer från världens bästa serie med i filmen.

5. John Nettles - Jag läste i veckan om vilka serier som SVT ska visa i sommar och till min stora förtjusning ska man visa ännu en omgång av "Morden i Midsomer", för mig är det en viktig del för att det ska kännas som sommar. John Nettles spelar kommisarie Barnaby och är kanon i den rollen. Serien är inte alltid helt realistisk och Barnaby är verkligen på gränsen till omänskligt smart, men det spelar ingen roll, det känns ändå trovärdigt. En sommar ut "Morden i Midsomer" hade inte varit en riktig sommar, därför känns det bra att det redan nu är klart att man ska visa flera avsnitt under sommaren. Fotbolls-VM och "Morden i Midsomer", det kommer i alla fall bli en bra tv-sommar.

Dagens låt: Kris Kristofferson - I´d rather be sorry

0 Comments:

Post a Comment

<< Home