Saturday, May 13, 2006

Tomas hos barberaren

Idag var jag ner på stan för att klippa håret, har inte fått det gjort på snart tre månader så det började bli lite väl långt på skallen nu. Det finns många ställen i stan där man kan få en drop in-tid, men många av ställena är ganska så kassa och tar väldigt mycket betalt. Det tog mig fyra år att hitta ett ställe som är bra, så jag försöker få en tid där de få gånger jag tycker det är nödvändigt att korta av håret. Idag hade jag turen att få en tid precis när jag kom dit och så brukar det inte vara ofta.
En sak som jag tycker är lite jobbig när man klipper sig är när frisören ska stå och småprata med en hela tiden, det känns alltid konstlat och onödigt. En gång råkade jag berätta för en frisör att jag kom från Bollnäs, han började genast att fråga mig om jag sett Victoria Silvstedt i verkligheten någon gång. Sen pratade han om henne hela klipptiden, det var väldigt påfrestande. Jag slipper gärna bli påmind om att Silvstedt är från Bollnäs och jag slipper helst höra frisörens rövarhistorier om vad han hört om henne. Den frisören gick jag inte till fler gånger kan jag säga.
Frisören jag hade idag var bra, han var tyst nästan hela tiden. Det enda han sade var "Blir det här bra?". Det är ganska intressant att bli klippt, varenda gång börjar det med att frisören stoppar fingrarna i skallen på en, håller upp lite hår och säger "Ska jag ta så här mycket?". Tror de verkligen att det säger någonting när de håller upp ett par hårstrån, jag får då i alla fall ingen uppfattning om hur kort det kommer bli. De är ju proffs så jag brukar alltid säga "ja" utan att titta, oftast så sköter de sitt jobb rätt bra. När man blivirt färdigklippt ska de alltid fixa till någon riktig innefrilla på en innan man går ut, de står och pillar och fixar i skallen på en i tio minuter innan man får gå. När jag kommer ut från salongen brukar jag alltid ta på mig luvan på jackan och gå därifrån, jag antar att jag skulle kunna säga åt dom att inte fixa någon frisyr på mig men det glömmer jag alltid bort.
Dagens frisör var i alla fall bra, han var tyst och klippte snabbt och bra, precis som det ska vara.

Dagens låt 2: Kris Kristofferson - Loving her was easier

0 Comments:

Post a Comment

<< Home