Saturday, May 20, 2006

Min morgontidning

Det är tur att jag vet att min morgontidning åtminstone har en riktigt bra journalist i sin stab, för de andra börjar gå mig på nerverna rejält. De är helt enkelt okunniga.
Första gången jag verkligen störde mig på morgontidningen var i början av bandysäsongen, man hade hypat World Cup i Ljusdal och skrev om att det var en chans att mäta sig med de bästa eftersom även de ryska lagen var med. När turneringen var färdigspelad hade deras gullegrisar i SAIK blivit utslagna mot Giffarna. Helt plötsligt skrev man i en krönika att World Cup var en Kalle Anka-turnering. Lite längre fram på säsongen skrev man om några lag i norrserien, ett av dom var Broberg. Man kallade i den krönikan Broberg för blåbärslag, omgången efter slog Broberg SAIK.
En annan gång som tidningen skrivit väldigt idiotiska saker var när Moz nya skiva släpptes, i recensionen gav man den betyget ett av fem. Det är helt oförklarligt hur man kan ha så dålig smak att man ger årets bästa skiva ett sådant betyg, det stog inte ens med någon förklaring till varför man gav så dåligt betyg. Det fanns med ett taffligt försök till att klaga på barnkörerna, men det var det enda. Inkompetensen lyste igenom. Idag förstod jag dock att de som jobbar på min morgontidning helt enkelt har sådan dålig smak att de inte borde få yttra sina åsikter offentligt. I dagens tidning har man nämligen betygsatt kvällens finalister i Schlagerfinalen och det som stod att läsa där gav mig verkligen rysningar. Det finns gränser för hur dålig en schlager kan vara, men det är inte ofta man reagerar över att en låt är så dålig att den gränsen brister totalt, men i år är det en sådan låt med. Litauens bidrag är nämligen en av de absolut sämsta låtar jag någonsin har hört och den dans som flinten i gruppen utförde på scen var skrämmande. Jag vet inte om det var tänkt att vara roligt eller något åt det hållet, men det var bara så dåligt att man blev rädd. Det framträdandet har man i min morgontidning givit en fyra i betyg. Jag tar det igen: Det framträdandet har man i min morgontidning givit en fyra i betyg!
Det borde finnas en gräns för vad man får tycka om musik, för det är fanimej obehagligt att läsa sådana saker. Tänk om någon vilsen människa läser det där och blir så manipulerad av tidningen att dom ringer och röstar, det kan sluta med att Sverige ger Litauen poäng. Jag bryr mig egentligen inte om hur det går ikväll, men jag vill verkligen inte att Europa ska tro att vi i Sverige tycker att sån där musik är bra. Får Litauen poäng av oss kommer jag att skämmas.

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - One with the birds

0 Comments:

Post a Comment

<< Home