Friday, May 19, 2006

Veckans lista v.20

1. Steven Gerrard - Tack för cupvinsten!
Tack för målen!
Tack för assisten!
Tack för straffmålet!
Tack för en suverän säsong!
Tack för att du spelar i Liverpool!

2. John McDougall - Efter en hård arbetsvecka är det skönt att komma hem till lägenheten och slappna av. När man slappnar av en kväll finns dte inget som går upp mot en liten whisky och jag har efter månader av testande kommit fram till vilken som är min favorit, det är Ardbeg. Enligt de fakta jag hittat om deras destilleri så var det John McDougall som etablerade det och det är jag väldigt tacksam för. Ardbeg har precis de egenskaper som jag vill att en whisky ska ha och det är en njutning att dricka. Tidigare har jag varit väldigt svag för Bowmore, men sedan jag började dricka Ardbeg känns Bowmore som en blek kopia. Det tog några år innan jag lärde mig att dricka whisky, närmare bestämt 23 år, men nu är jag fast. Att sitta och smutta på en whisky framför tv:n en fredagkväll är verkligen inte helt fel.

3. Peter Settman - Jag såg på TV-huset i söndags, jag vet inte riktigt varför jag alltid hamnar framför det programmet men den här gången är jag glad att jag gjorde det. Gäst var nämligen en av mina barndomsidoler, Peter Settman. För dagens ungdomar kanske han är främst en programledare i tv, men för min generation är han en given del av barndomen efter rollen som Ronny i Ronny & Ragge. Den serien är tidlös, den går inte att ogilla. Jag dyrkade den så mycket att jag köpte deras skiva när den kom och den blev nästan sönderlyssnad under det följande året. Jag skulle tro att jag fortfarande kan låtarna utantill. Förutom Ronny & Ragge var Settman med i Snutarna och Tratten & Finkel, skitbra båda två de också. Peter var tillsammans med Fredde Granberg de jag skrattade mest åt i min ungdom och jag tycker fortfarande att de är väldigt bra. Sketchen från bilprovningen är en av de absolut bästa sketcherna som nåonsin spelats in, åtminstone om man frågar mig. När deras sammarbete var över gick karriärerna åt olika håll för Peter och Fredde. Fredde Granberg började umgås med Markoolio och det kan jag inte påstå var speciellt lyckat. Peter Settman däremot är mycket framgångsrik som programledare på SVT och hans besök i TV-huset var väldigt underhållande. När han är i tv kan man vara säker på att få skratta, inget snack om den saken.

4. Den Gamle Franken - Frank måste med på listan en sån här vecka, den här veckan fick vi nämligen biljetterna till fotbolls-VM och hade det inte varit för Gamle Franken hade jag aldrig kommit iväg. Jag pratade mycket om att vi borde anämla oss, men som vanligt så blir det bara prat när något stort ska göras. Gamle Franken tog tag i det och såg till att vi anmälde oss på listan för att få en chans att vinna biljett och det var en jävla tur, för ett tag senare fick vi bekräftat att vi fått tre biljetter till Sverige-England. Henke, Zlatan, Ljungberg och Mellberg mot mina Liverpoolhjältar Gerrard och Carragher, suveränt. Tänk om Sverige åker ut ur VM efter mål av Crouch när jag står på läktaren...
Hur som helst så ska Gamle Franken hyllas för att vi kommer iväg.

5. Brett Ratner - Nästa vecka avgörs det huruvida Ratner ska få vara en person som jag gillar eller en person som jag för alltid kommer att hata. Då går nämligen X-men 3 upp på biograferna i Sverige och som mina läsare vet har jag sett fram emot den här filmen ruskigt länge. Jag skrev mitt första inlägg om filmen här för snart ett år sedan och nu börjar det närma sig. Bryan Singer gjorde ett enastående jobb med de två första filmerna och nu är det upp till Ratner att ta över, han har en jävla press på sig. Det jag sett av filmen verkar i alla fall lovande.
På vems sida står du? Än så länge är jag på Ratners sida.

Dagens låt: Morrissey - Now my heart is full

0 Comments:

Post a Comment

<< Home