Sunday, May 21, 2006

Gårdagens intryck

Igår hade vi middag och tv-kväll hemma hos mig, som jag nämnde tidigare var det hockey och schlager som stod på schemat och det var en intressant kväll.
Sverige lyckades vinna i hockeyn, men det var ändå inte utan att man satt lite och skämdes efter matchen. Hannulas påhopp på Sidney Crosby var fruktansvärt fult och precis en sån grej som vi svenska brukar anklaga kanadensarna för. Det var grymt fegt och hade kunnat sluta riktigt illa. Än mer skämmigt blev det att läsa tidningen efteråt och se att Bengt-Åke tyckte synd om Hannula om han skulle missa finalen, jag fattar inte hur han kan säga. Det är inte det minsta synd om Hannula, Bengt-Åke borde peta honom även om han inte blir avstängd. Han hade kunnat sabba hela matchen för Sverige med den tacklingen och han hade dessutom kunnat sabba karriären för en supertalang, det är skamligt och hör inte hemma inom någon idrott. Näe, jag hoppas verkligen att Hannula har spelat sin sista match i det här mästerskapet.
Schlagern bjöd på många skratt, men så var det en hel del konstiga inslag igår.
Moldaviens bidrag var fruktansvärt uselt, men de hade ett inslag i sin show som var enormt roligt. Man hade en rappare med sig på scenen, han skulle antagligen föreställa den coola killen i gänger där hans tod i sitt linne och spände sig. När det blev dags för honom att köra sin lilla rapslinga sprang han in bakom ett skynke och kom ut på en sparkcykel. En sparkcykel! Han körde fram till scenkanten och dorg igenom sin rap, sen åkte han tillbaka. Han gjorde inga trix eller någonting, han bara åkte. Det var ett helt oförklarligt inslag, ser man verkligen på sparkcykeln som något coolt i Moldavien?
Sen kom Lettland och även dom hade en mycket underlig del med i sin show(om man nu kan kalla en Real Group-kopia för show). Mot slutet av låten plockade man fram en streckgubbe i plåt som kunde röra på benen, jag fattade aldrig vilken funktion den fyllde. Det var som om man fått en viss budget att röra sig med till sin show och med tanke på att man bara stod och lät på scenen så kostade den inte så mycket, därför lade man alla pengarna på en streckgubbsrobot.
Och så har vi Litauen. Egentligen är alla kommentarer om deras framträdande överflödiga, men freak-outen som flinten kör är bland det fulaste som någonsin visats i tv. Låten är plågsamt dålig, men på något sätt lyckades man komma sexa. Litauen fick till och med en tolva av ett av länderna, man fick dessutom poäng av Sverige. Det är tydligt att det räcker med en Van Halen-slinga i låten så får man poäng, att resten är skit är det ingen som bryr sig i. Jag kan inte riktigt smälta att de fick så många poäng, stackars Malta som kom över 100 poäng efter Litauen, det måste svida enormt.

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - You will miss me when I burn

0 Comments:

Post a Comment

<< Home