Friday, March 10, 2006

Snö

1. Det blir lite ljusare ute.
2. Det är mysigt på julafton.
3. Det brukar betyda bandysäsong.

Sen tar min lista över positiva saker med snö slut. Här i Gävle har det snöat konstant i flera veckor nu, känns det som i alla fall, och snöhögarna utanför mitt hus börjar närma sig något slags rekord. Det brukar snöa en hel del här på vintrarna, men den här vintern tar nog ändå priset.
Nu måste man klä på sig ordentligt bara för att gå ut med soporna, annars blir man dyblöt av all snö som flockar sig kring sopnedkastet.
Jag är ingen vintermänniska. Jag åker inte skidor, jag åker inte skridskor, jag kan inte för mitt liv fatta vad som är kul med att pimpla, jag är för gammal för snöbollskrig, jag är för okonstnärlig för att göra snögubbar, jag fryser lätt om tårna och jag hatar att köra på vintervägar. Detta är några anledningar till att jag gärna skulle se att snön smälte bort illa kvickt och lät våren komma i stället. Jag gillar både vår och höst bättre än sommar och vinter. På hösten är det behagligt väder ute, inte för varm och inte för kallt, dessutom så börjar PL och man har fortfarande hopp om en bra säsong.
Näe, nu får det sluta snöa!

Dagens låt: Marc Almond & Gene Pitney - Somethings gotten hold of my heart

0 Comments:

Post a Comment

<< Home