Wednesday, December 21, 2005

Examen


Jag har nu spenderat de senaste två dagarna med att fira min examen. I tisdags var det fest och middag nere på kåren, jag kan utan tvekan säga att det där med fest är det bara att stryka på en gång. Jag borde anat oråd när jag kom dit och man sereverade en alkoholfri välkomstdrink, sedan serverades det Loka till maten. Rebell som jag är beställde jag öl och drack det till maten i stället för vattnet, det var faktiskt några till som var lika vilda som mig och slog till med en öl. Middagen slutade vid nio, jag antog att själva festen och minglandet skulle börja då, men så var inte fallet. Precis när klockan slog nio och maten plockades bort gick 80% av festen bort till garderoben, tog ut sina jackor och gick hem. Jag och mina i sammanhagnet vilda(två öl var) bordskamrater blev väldigt förvånade, men vi tänkte att vi kunde sitta kvar en liten stund i alla fall. Även om vi inte var många kvar så var det i alla fall examen. Men när klockan var kvart över nio och jag skulle ta en klunk öl kom det fram en arrangör till mig och bad mig dricka ur, det var nämligen så att cateringfirman skulle ha med sig glasen...
Det var bara till att gå bort till baren och försöka köpa en till öl så jag hade något att dricka, men då hade baren stängt. Klockan var då halv tio på min "examensfest". När klockan hade blivit kvart i tio och min skjuts kom var vi fem stycken kvar, av de ursprungliga 80 personerna som åt middag.

Igår hade vi en examensceremoni på Estraden, i samma lokal som jag fick uppleva en underbar Cardiganskonsert för ett par år sedan. Det var mer lyckat än "festen". Rektorn och några lärare höll tal, sedan fick vi gå fram och ta emot en ros och den pin som ni ser ovan. När ceremonin var över åkte jag hem med familjen och firade min nyvunna behörighet. Den festen varade längre än den dagen innan kan jag säga.

Dagens låt: Joy Division - Love will tear us apart

0 Comments:

Post a Comment

<< Home