Sunday, September 04, 2005

Ny Tong Po

I morse tittade jag på Kickboxer 4, mina förväntningar var ganska låga med tanke på att trean var fruktansvärt sönderklippt och i övrigt ganska medioker. I den här filmen skulle dock den klassiske skurken Tong Po vara med igen och det var något jag såg fram emot. När sedan Tong Po visade sig i filmen blev jag mäkta besviken, visst flätan var kvar och han var fortfarande riktigt biff men det var inte samma Tong Po. Dels syndes det att man hade gjort om i ansiktet på skådespelaren för att han skulle lika Michel Qissi som spelade Tong Po i de två första filmerna och dels var hans röst helt annorlunda. I första filmen har han visserligen bara en replik men han säger den med en mörk, hård röst, i den här filmen pratade han i stället som Fez i That 70´s show. Inget ont om Fez, han är en rolig karaktär, men hans röst passar inte på en skurk som ska sätta skräck i en.
I övrigt var filmen en ganska medioker fightingfilm, slagsmålen var inte lika bra filmade som i exempelvis den första filmen och dte blev aldrig någon riktig rivalitet i filmen. Man hade försökt bygga upp ett visst hat mellan Sloans kompis och en annan deltagare i turneringen som utspelades, men de tar dte inte tillräckligt långt för att man ska bry sig. Dessutom var det en otroligt mystisk sexscen med i filmen. David Sloan går runt i Tong Pos hus för att söka sin kidnappade fru, han tittar då in i ett rum där en kille och två tjejer har trekant. Trekanten visades ganska detaljerat i cirka en minut, ibland klippte man in en bild på Sloan där han stod utanför och spanade in, efter en stund gick han vidare. Scenen hade absolut ingenting med filmen att göra och de tre som hade sex var varken med i filmen förr eller senare. Det var kanske den mest obefogade scen jag sett i en film, om det hela haft någonting med filmen att göra hade jag kunnat ha viss förståelse, men nu blev det bara pinsamt. Jag skulle nog placera den här filmen sist i rankingen över de fem Kickboxerfilmerna, när fightingscenerna är dåliga tappar en fightingfilm mening.
En intressant(?) iakttagelse jag gjorde var att en av de som slåss i turneringen har ett tryck på ryggen där det står Dacascos, i Kickboxer 5 spelas huvudrollen av Mark Dacascos, roligt sammanträffande.

Nästa lördag kommer det vi alla väntar på, Peter Crouch ligadebut för Liverpool, kommer kännas väldigt konstigt.

Dagens låt: Bright Eyes - Perfect sonnet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home