Thursday, August 18, 2005

Skivsläpp

Dagens föreläsning var ännu värre än de två tidigare, men eftersom jag inte orkar gnälla mer ska jag ta upp något positivt i dagens inlägg i stället. Härom dagen kunde man läsa på bland annat chadie.nu om de skivsläpp som är aktuella de kommande månaderna, jag tänkte att jag skulle gå igenom de skivor jag ser fram emot och samtidigt varna för några skivor som kan komma att bli väldigt jobbiga.

Augusti:
Eric Clapton - Det ska bli mycket intressant att höra vilken stil han har på nästa skiva, jag har just nu fastnat i skivan han gjorde med B.B. King för några år sedan och jag skulle bli väldigt nöjd om han gör ännu en blues-gung-skiva. Min skivsamling i den genren är alldeles för liten och får gärna bli större.
Bob Dylan - Trots att jag nu inte ska gå på konserten ser jag fram emot att höra den här skivan, även om den kommer i andra hand denna månad.
Månadens varning: Craig David - Kommer säkert spelas en hel del på tv och det kommer säkert vara lika plågsamt tråkigt som hans tidigare låtar, bara att försöka undvika.

September:
Neil Young - Jag har nyss börjat ge mig på hans äldre skivor, men det gör inget att det kommer lite nytt på en gång.
Ryan Adams - Han verkade vara på väg utför efter "Demolition", men den senaste dubbel-cd:n är fruktansvärt bra och det är bara att hoppas att den här håller samma klass. Ett givet köp.
Echo & the Bunnymen - Spelningen i Arvika förra sommaren var väldigt speciell och det ska bli intressant att höra nytt material, som jag förmodar att det här är.
Weeping Willows(samling) - Jag hade helst sett att det kom en ny fullängdare, men när världens bästa band släpper skiva får man vara nöjd bara det är någon ny låt med. Enligt hemsidan har de spelat in några nya låtar så det här blir säkert en blandning av gammal och nytt, och det blir säkert suveränt bra.
Månadens varning: Rasmus - Kommer de med en plåga som "In the shadows" igen, då tror jag att jag smäller av.

Oktober:
Cardigans - Enligt uppgift ska den nya skivan ha lite annan stil än den förra, men så länge Peter Svenssons låtskrivande och Ninas röst är inblandad kommer det självklart att vara väldigt bra.
Christian Kjellvander - Verkligen på tiden att han kommer med en ny skiva. Förra skivan var en av de bästa skivor som gjorts och bara den här är i närheten av den kommer den vara underbar. Inget Kjellvander gjort hittills har varit dåligt, därför är jag ganska säker på att jag kommer gilla även den här skivan.
Tortoise & Bonnie Prince Billy - Jag har inte lyssnat på Bonnie Prince Billy speciellt länge så jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig av den här skivan, har ingen koll på vem Tortoise är heller, men allt jag hört av BPB har varit i min smak så det är bara att hoppas att så är fallet även den här gången.
Månadens varning: Texas - Har aldrig förstått storheten i varken deras musik eller sångerskans röst. Enahanda och tråkigt, och av någon anledning även populärt.

November:
Sophie Zelmani - "Love affair" var skön, hoppas det här blir en skiva i samma stuk.
Mikael Wiehe - Kanske inte blir något givet köp, men att han släpper nytt borde tyda på en turné och live är Wiehe alltid bra.
Månadens varning: Vad varnar man för en månad som Outkast, Brian McFadden, Westlife, Il Divo(finns det verkligen någon som lyssnar på dom?) och Eros Ramazzotti släpper nytt? Bara att undvika radio, ztv, mtv och alla andra ställen där man kan få höra skiten. Men med tanke på all bra musik som släpps innan så finns det ju ingen anledning att titta på ztv heller.

Dagens låt: Erc Clapton & B.B. King - Riding with the king

0 Comments:

Post a Comment

<< Home