Saturday, August 13, 2005

Julklapp

Tänk er en julklapp som tar nio månader att öppna, ju mer papper man får bort desto mer av klappen kan man se och efter fem, sex månader kan man börja ana vad det är för något i den. Under öppnandet får man olika hints om vad det kan vara, både bra och dåliga. Det hela är väldigt ångestfyllt eftersom man vet att det är lång tid till nästa gång man ska öppna klappen och därför vill man inte bli besviken på det man får.
Ungefär så känns det för mig idag, för nu börjar Premier League, nio månaders ångest, ilska, lycka, hopp, förtvivlan, hat och Crouch. Jag hoppas att den här säsongen blir ett framsteg jämfört med den förra, då vi slutade femma. Idag är Middlesborough som står för motståndet, en tuff match. Motsvarande möte i fjol förlorade vi med 2-0 och det är en match som jag minns med lite extra hatiska känslor. Jag hade min syster på besök och hade lyckats få henne att gå med på att se fotbollen. Matchen visades inte i direktsändning utan med några timmars fördröjning, av någon anledning fanns det någon annan match som enligt Canal+ skulle vara mer intressant att visa direkt. När jag knäppte på kanalen, två minuter innan utsatt tid såg jag något jag absolut inte ville se. Canal+ tyckte nämligen att dte var oerhört genialt att visa alla dagens resultat så där en minut innan en av matcherna skulle visas i efterhand. Middlesborough-Liverpool 2-0 lyste med ondskefulla tecken rakt i ansiktet på mig och min hela dag utan fotboll hade varit i onödan. Eftersom jag skulle se den här matchen i efterhand kunde jag inte se matcherna som visades direkt, då hade jag säkerligen fått veta resultat. Men jag trodde att om jag höll mig undan hela dagen så skulle jag kunna se matchen med spänningen i behåll, det förstörde dock de inkompetenta arbetarna på kanalen som jag betalar 200 kr i månaden för att se. Jag hoppas att matchen i år ger mig bättre minnen. Den startelva jag hoppas på är:

Reina
Finnan-Kung Carra-Hyypiä-Riise
Garcia-Alonso-Gerrard-Zenden
Morientes-Cissé

Det finns en risk att Rafa väljer att spela med enbart Morientes på topp och då kommer troligen Sissoko kliva in på mitten i stället. Jag tippar med hjärtat, 2-0 till oss efter mål av Gerrard och Cissé. Kom igen nu Liverpool!

Dagens låt: Gerry & the Pacemakers - You´ll never walk alone

0 Comments:

Post a Comment

<< Home