Thursday, June 16, 2005

Red Hot Redknapp

Härom dagen slutade en av mina största idoler med fotboll, Liverpools mittfältsgigant Jamie Redknapp. Han slog igenom som ungt lötfe precis i samband med att jag blev ett riktigt fan, dvs i början av 90-talet. Tillsammans med spelare som Fowler och McManaman var det tänkt att han skulle leda Liverpool i många år framöver. Tyvärr råkade han ut för alldeles för många skador för att få ut sin fulla kapacitet och nu har han alltså tagit beslutet att lägga av med fotbollen.
När jag gick på mellanstadiet skrev jag ett brev till Liverpool där jag bad om några spelares autografer, jag kan lova att jag blev överlycklig när jag som svar fick två kort med autografer från legenden John Barnes och från Redknapp. Eftersom autograferna var skriva med tusch har jag alltid intalat mig att de var äkta och inte fuskautografer, som jag fick när jag skrev till IFK Norrköping något år innan. Att det var just Redknapps autograf jag fick var otroligt stort för mig. Min första riktiga matchtröja med Liverpool köpte jag i samband med det här, den hade nummer femton med J.Redknapp på ryggen. Det tog några år innan jag lärde mig uttala namnet ordentligt, det var ju inte helt lätt att förstå att man inte skulle uttala K:et, men efter att ha sett honom på tv några gånger lärde jag mig även det.
När jag var i London med familjen köpte jag ännu en Redknapp-tröja, fast den här gången var det ingen matchtröja utan en vanlig t-shirt. På framsidan var det några bilder på honom och på ryggen stod det en text som jag tyckte var skitcool, det stod: Red Hot Redknapp.
Jag kommer alltid att minnas honom som min första stora idol i Liverpool, idoler man får i den åldern jag var i då har en tendens att sitta i lite extra. Det är sorgligt att han tvingas sluta redan som 31-åring, endast pga av skadorna. Men å andra sidan har han haft så många skador de senaste åren att han aldrig kunde göra sig själv rättvisa på planen och han blev aldrig riktigt samma spelare sedan han lämnade oss för Tottenham.
Jag hoppas han får ett bra fortsatt liv tillsammans med sin popstjärnefru, kanske får man se honom på någon tränarbänk i framtiden. Tack för allt Redknapp!
För övrigt anser jag att Crouch inte är värdig att bära samma färg som Jamie!

Dagens låt: Morrissey - November spawned a monster

0 Comments:

Post a Comment

<< Home