Tuesday, June 07, 2005

Besked inom kort

Inom de närmaste dagarna kommer Uefa att beluta om huruvida Liverpool ska få spela i Champions League nästa säsong eller inte. Problemet ligger i att vi inte är kvalificerade genom ligaplacering eftersom vi kom femma, men vi är kvalificerad genom vår vinst i den här säsongens CL. England får endast ha fyra lag med i turnerningen och enligt FA, Engelska fotbollsförbundet, ska det vara de fyra första i ligan. Det är dock väldigt många högt uppsatta inom Uefa som vill att de regerande mästarna ska vara med i turneringen och förhoppningsvis blir det till slut så. Det skulle kännas väldigt surt att inte få vara med bland de bästa nästa säsong, även om jag tror att det skulle gynna vårt ligaspel så försvinner ändå de riktigt stora matcherna mot de andra lagen i Europa. Det är lite speciellt att möta lag som Juventus, Milan och Barcelona. Det som gör det hela extra känsligt är att de som just nu har den fjärde platsen för England är Everton, vår lokalkonkurrent som alltid varit lillebror i staden. Senast Everton kvalificerade sig för turneringen var i mitten på 80-talet, men då fick de inte vara med eftersom Liverpool-fans skämt ut sig vid Heyselkatastrofen där massvis med fans fick sätta livet till. Händelsen vid Heysel gjorde att inga engelska lag fick vara med i europaspel på några år och därför fick inte Everton vara med. Med det i minnet tror jag inte den blåa delen av staden skulle uppskatta att Liverpool kommer och sabbar när de än en gång kvalificerat sig. Nu tror jag inte Evertons fans behöver vara oroliga, om vi nu skulle få chansen att vara med kommer det nog att bli på bekostnad av någon annan. Jag hoppas Uefa inser att de regerande mästarna måste vara med i turnerningen och låter oss spela CL. Vi visade ju den här säsongen att det är där vi hör hemma, är man bäst i Europa måste man få chansen att visa det igen.
Såg Manchurian Candidate igår, den var faktiskt riktigt bra. Konspirationsthriller med bra skådespelarinsatser. Det är synd att man inte får se Meryl Streep i fler filmer nuförtiden, hon gjorde verkligen en imponerande insats i den filmen. Det var kul att se Bruno Ganz också, han som spelar Hitler i den suveräna filmen Der Untergang. Han hade inte en speciellt stor roll i filmen igår, men han skötte sig. Jag tycker för övrigt att han är ruggigt lik Anthony Hopkins.
Idag är det dags för sista lektionen för den här terminen, blir nog ingen lång lektion eftersom vi ska lämna in hemtentan i början av den. Nu är det bara att avvakta och se om läraren är nöjd med min presentation av mystikern Edgar Cayce.

Dagens låt: Meiko Kaji - The flowers of carnage

0 Comments:

Post a Comment

<< Home