Friday, January 03, 2014

Topp 10 2013

Då var det dags igen, min årliga lista över vad som hände under 2013:

10. Conor Oberst i Filadelfiakyrkan
Under början av året tog vi oss till Stockholm jag och Malin, det gjorde vi för att se Conor Oberst uppträda. Jag har gillar hans musik i många år, men hade innan detta bara haft möjlighet att se honom en gång, som Bright Eyes i Arvika. I kyrkan bjöds på en fantastisk spelning, där Oberst backades upp av First Aid Kit på några av låtarna. En bra konsertlokal också, jag hade aldrig varit i den här kyrkan tidigare.
9. Leonard Cohen
En artist som jag är uppvuxen med, mamma och pappa lyssnade på Cohen när jag var yngre och sedan dess har han konstant funnits med i min musikvärld. Spelningen i Globen var lång och innehöll allt vad man kan önska sig från den 78-årige legendaren.
8. Weeping Willows-dagarna
Vissa band kan man inte få för mycket av, Weeping Willows är givetvis ett sådant band. I somras hade jag turen att få se dem två gånger på bara några dagar. Först såg jag, som planerat, spelningen tillsammans med Ebbot i Freluga, därefter lyckades jag klura ut att man också skulle vara hemliga gäster hos Sigge Hill på dennes klubb bara några dagar senare. Givetvis såg jag till att vara på plats även då.
7. Svedjaveckan
Bad, loppisar, träning, Henryhäng, valplek, lokalbandsspelning, grillning, finväder, sägensafari, vår vecka i Svedja innehöll allt det man behöver för att koppla av och njuta av sommaren. För andra sommaren i rad bestämde vi oss för att lägga en vecka av vår ledighet i Hälsingland och under de dagarna hann vi med massvis av saker.
6. Lidingöloppet + Editors
Först slog jag personligt rekord med med tjugo minuter på de tre milen som ringlar sig runt på Lidingö, sedan fick jag och Malin se en mycket bra spelning med Editors på Debaser Medis. En fantastiskt bra helg blev det.
5. Nick Cave på Annexet
Årets bästa spelning. Nick Cave är unik på många sätt och det visar han varje gång man har äran att få bevittna en av hans konserter. Stagger Lee och Mercy Seat var två av höjdpunkterna den här kvällen, så jag dessutom lyckades köra bil ända fram till Globen utan att det blev några bekymmer, bara en sån sak.
4. Stockholm Maraton
Fyra mil på asfalt, det var något jag aldrig trodde att jag skulle klara av, men det visade sig att jag gjorde det och även om smärtan i kroppen vid målgång var enorm var det värt det. Jag har bokat min plats till årets lopp, jag tänker mig att det inte kan vara värre andra gången, men jag tror också att en av anledningarna till att springer igen är att jag glömt bort hur otroligt jobbigt det var. Om någon erbjudit mig en plats i årets lopp när jag gick i mål på Stockholm stadion i somras hade jag med största säkerhet nekat, och de bestämt.
3. Krakow-resan
En av de mer berikande resor jag gjort, även om det var jobbigt att besöka både Auschwitz och Birkenau gav det mig otroligt mycket. De dagarna vi spenderade i Krakow var även de väldigt positiva, en fin stad som verkligen överraskade mig.
2. Way out West
När Phosphorescent stod på scenen och körde igång med Song for Zula gjorde det ingenting att regnet började vräka ner, känslan att få höra världens bästa musik live tillsammans med människor som uppskattar den precis lika mycket är en känsla som inte kan dödas av dåligt väder. Vi gjorde vårt fjärde besök på festivalen och återigen lämnade vi Slottsskogen väldigt nöjda.
1. Carraghers avskedsmatch
Ett av mina största idrottsögonblick någonsin var när jag stod på The Kop i maj och tackade av en tvättäkta Liverpool-legend. Att få visa min uppskattning för Jamie Carragher var stort, väldigt stort. Att vi vann matchen kom den här gången i andra hand, den här matchen handlade bara om att få visa Carragher hur mycket han betytt för oss supportrar och jag tror att det blev tydligt för honom att vi kommer att sakna honom på planen

0 Comments:

Post a Comment

<< Home