Monday, December 30, 2013

Vad saknades?

Säsongens tuffaste period är nu avklarad, med tre svåra bortamatcher på kort tid. Att ta tre poäng på matcherna mot Spurs, City och Chelsea är godkänt, men det känns verkligen som om det kunnat bli ännu bättre, om man bortser från de felaktiga domslut vi drabbades av, varför fick vi inga poäng med oss från de två senaste matcherna?
Mot Tottenham fick vi se vad vårt lag är kapabelt till när spelarna är utvilade, vi visade upp ett spel som utan tvekan håller för att konkurrera om en ligatitel. Citymatchen visade att vi kan mäta oss med de bästa lagen, men både där och i Chelseamatchen blev det tydligt vad som saknas för att vi ska nå ända fram. Skadorna på Gerrard och Sturridge har gjort att vi har en otroligt tunn trupp och under det tuffa matchande som varit nu på sistone har det märkts på en hel del av spelarna. Vårt mittfält, som var briljant mot Spurs, hängde inte alls med mot Chelsea och det berodde nog inte enbart på att motståndet var bättre, Allen, Henderson och Lucas såg trötta och sega ut. Samma sak kan sägas om Coutinho, som inte alls kom upp i den standard som krävs av honom i en toppmatch. Visst är det roligt att juniorer kan ta plats på bänken, men som fallet var igår satt de där av den anledningen att det helt enkelt inte fanns några alternativ och det är inte bra. Vi har en startelva för toppstriden, men vi har inte truppen för det. Över 38 matcher har jag väldigt svårt att se hur vi ska kunna konkurrera med Chelsea och City, som varje match kan vila 5-6 landslagsspelare och ändå ställa upp med ett slagkraftigt lag. Utan att göra några spelmässiga jämförelser är det intressant att titta på hur Evertonmatchen slutade, där hade vi Daniel Sturridge på bänken och när vi kunde kasta in honom under den sista stunden av matchen lyckades vi också få till en kvittering. Mot City och Chelsea fanns det ingen kraft att byta in och fick vi också se oss besegrade med uddamålet, något som säkert blivit fallet även mot Everton om vi haft samma bänk som igår. Det är väldigt mycket som känns positivt kring Liverpool nu, 2013 har varit ett väldigt bra år och Rodgers tar oss steg för steg närmare toppen, men om vi ska ta oss ända fram behöver vi bredda truppen. Med bredda truppen menar jag inte att vi ska köpa in breddspelare, vi ska se till, som de andra topplagen, att ha 17-18 spelare som är startspelare, men inte behöver starta varje match. En ordinarie elva idag kan ge en bänk med Allen, Sterling, Agger, Flanagan, Aspas, Alberto och Jones, med några skador på startspelare försvinner vår chans att förändra matchbilden genom byten.
Men. Spelar vi våra kort rätt i januari har vi väldigt god chanser att ta hem en CL-plats och det är ju trots allt så att vi, trots truppbredden, varit några felaktiga domslut från att plocka med oss poäng från båda de två senaste matcherna. Vi har vårt bästa startelva på flera år och många av spelarna är i en ålder där de fortfarande utvecklas, det finns all anledning att se positivt på 2014.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home