Thursday, May 16, 2013

Spelarbetyg, mittfält:

Då var det dags att betygsätta mittfältarna som representerat oss den här säsongen, betygen sätt, precis som senast från 1-6, där en etta är Diao-klass och en sexa är Gerrard-klass. Några spelare är gränsfall till anfallare, men de får klassas som mittfältare här. Då kör vi:

Steven Gerrard: Vår kapten inledde säsongen mycket knackigt och led verkligen av Lucas frånvaro, han kom inte in i spelet och slarvade betänkligt med sina passningar. I takt med att Lucas kom tillbaka började dock Gerrard att tugga igång och han har visat att han fortfarande besitter kvaliteter som ingen kan slå honom i. Han skott är inte lika välriktat längre och hans tacklingsspel är inte lika intensivt, men han har fortfarande ett passningsspel som är makalöst och det betyder så otroligt mycket för klubben att ha honom i startelvan. Han har gjort en bra säsong, men jag har en känsla av att nästa säsong kommer att bli ännu bättre.
Betyg: 4

Jonjo Shelvey: Shelvey är en svår spelare, han blandar bra skott med idiotiska tacklingar och har ibland en teknik som inte håller för spel på den här nivån. När Shelvey är bra ser han ut som blivande storspelare, men det är tyvärr allt för sällan och jag tror att nästa säsong är sista chansen för honom att visa att han är en spelare för de stora lagen. Han har fått en del chanser i år och jag tycker inte han tagit dem i den utsträckning man kan önska.
Betyg: 2

Lucas Leiva: I mina ögon en av våra absolut viktigaste spelare, vi har otroligt svårt att hitta en balans i vårt lag när inte brassen finns med på planen. Lucas märks inte speciellt mycket, men det märks tydligt när han inte är med. Han ser till att våra kreativa spelare kan få fritt spelrum, samtidigt som han ser till att våra motståndare inte kan vandra fritt över mittfältet i sina kontringar. Förra säsongens skada följdes upp av en tidig skada under den här säsongen, men när han blev frisk och började komma in i tempot lyftes vårt lag. En bra säsong, men han kommer att vara ännu bättre nästa år.
Betyg: 4

Joe Allen: Under de första omgångarna såg han ut som en spelare i absolut världsklass, men han dalade mer och mer ju längre säsongen gick och var innan sin operation rent dålig. Det kan givetvis vara så att axelskadan påverkade hans närkampsspel, men även hans passningsspel tappade i klass. På sikt tror jag dock på walesaren, det är inte så konstigt att han inte orkar hela vägen när det är hans första säsong i en klubb av vår storlek. Det finns kvalite i honom, frågan är väl kanske vems plats han ska kunna ta om han ska starta, men samtidigt krävs många spelare av klass för att vi ska ta oss till CL igen.
Betyg: 2,5

Suso: Har kanske inte spelat så många matcher, men det har blivit fler än jag trodde när säsongen startade. Här har vi en spelare som med rätt matchning kan bli en riktig tillgång, han har en bra blick för spelet och en mycket bra teknik. Skyndar vi långsamt med Suso tror jag han kommeratt gå långt.
Betyg: 3

Stewart Downing: En spelare jag gärna sett i en annan klubb än vår för ett år sedan, men Downing har kämpat och visat att han vill vara en del av Liverpool FC. Han spelar vänsterback när det behövs och har givit en bra stabilitet i offensiven. Tyvärr skapar han fortfarande för få chanser, målen och assisten är inte riktigt på den nivå som jag hoppades på när han värvades. Han kommer aldrig att visa sig värd de pengar vi betalade för honom, men han gör ett gediget jobb när han spelar, utan att varken glänsa eller göra bort sig. Ett steg framåt jämfört med förra säsongen, men producerar han inte mer under nästa säsong tror jag att den blir hans sista hos oss, för konkurrensen om platserna kommer förhoppningsvis att hårdna.
Betyg: 2,5

Jordan Henderson: En av årets överraskningar. Förra säsongen såg han ut att vilja vara någon annanstans än på planen och tog alltid den enkla vägen ut ur situationer, närkamperna deltog han inte alls i. Den här säsongen, speciellt efter jul, har han visat varför vi värvade honom, han tar löpningar i djupet och hotar motståndarna, han pressar och stressar försvararna och, kanske främst, han gör mål. Henderson är fortfarande ung och det gör att jag ser väldigt positivt på hans framtid i klubben, fortsätter han att utvecklas kommer han snart vara given i den engelska landslaget och jag hoppas verkligen han utnyttjar chansen att lära av den bästa mittfältare England har, Steven Gerrard.
Betyg: 4

Oussama Assaidi: Suck. Helt okänd när han kom, helt okänd efter en säsong i klubben. En lika ologisk som onödig värvning. De gånger han har spelat har han överarbetet och försökt för mycket. Jag tror inte vi kommer att se Assaidi i en Liverpool-tröja fler gånger.
Betyg: 1

Raheem Sterling: En frisk fläkt när han slog igenom under säsongens inledning. Han har en snabbhet som är en enorm tillgång och han har en blick för spelet som man inte kunde se hos t.ex Theo Walcott i samma ålder. Precis som med Suso handlar det om att skynda långsamt, att inte pressa honom för mycket, så att han börjar åka på skador. En spelare som Sterling, med snabbhet som sitt starkaste vapen, kan ha en tendens att dra på sig många skador om de inte får ta igen sig ordentligt. Sterling kan bli en stor spelare, hoppas verkligen vi tar tillvara på den råtalang han besitter. Målskyttet är dock något han måste slipa på, där har han sett lite blek ut och hans målfacit är inte på den nivå det borde vara sett till antalet skapade chanser.
Betyg: 3

0 Comments:

Post a Comment

<< Home