Friday, July 15, 2011

En månad till starten

Med en månad kvar till säsongsstarten tänkte jag ta och titta igenom hur truppen ser ut i dagsläget. Tar inte med ungdomarna i genomgången, även om en spelare som Sterling kan komma att få speltid i cupspelet, tillsammans med Coady, Robinson och Wisdom:

Målvakter: Pepe Reina, på ingång Alessandro Doni från Roma.
Det är förhoppningsvis på det här sättet vår målvaktsuppsättning kommer att se ut under säsongen, de där bakom får hålla till i reservlaget. Om Reina är skadefri står han alla matcher i ligan och med honom i målet behöver man inte oroa sig. Doni känns som ett bra backupalternativ och om värvningen går igenom har vi det mycket gott ställt på den här positionen.

Högerbackar: Glen Johnson, Martin Kelly, John Flanagan
Även här har vi det gott ställt, utan att behöva värva. Johnson och Kelly kommer antagligen att få mest speltid, den förstnämnde kommer säkert att få agera på andra kanten ibland också, med Flanagan som backupspelare vid skador och ligacup. Om Kelly kan ta ett steg till i sin utveckling kan han bli mycket intressant att följa under den här säsongen, han har vissa brister i tekniken, men kompenserar dem med en riktig vinnarskalle. Glen Johnson har en bra offensiv, men brister i defensiven.

Vänsterbackar: Fabio Aurelio, Emiliano Insua, Glen Johnson, Danny Wilson
Här behövs det tveklöst ett nyförvärv för att det ska kännas bra. Jag räknar med att Insua inte kommer bli kvar i klubben och Aurelios skadebenägenhet gör att han inte kan vara förstaval. I dagsläget tror jag det är Johnson som är King Kennys val till vänster, men han är i grunden en högerback och en värvning av Cissokoh eller Enrique skulle verkligen kännas bra.

Mittbackar: Kung Carra, Daniel Agger, Martin Skrtel, Sotiris Kyrgiakos, Martin Kelly, Danny Wilson.
Skadefria har vi det relativt gott ställt på den här positionen, men jag skulle gärna se att det kom in en spelskicklig mittback utan skadebekymmer bredvid Carra. Agger har kapaciteten, men är borta på tok för ofta. Skrtel har en tendens att vara för aggresiv i fel lägen och drar på sig många frisparkar. Jag gillar honom, men med han och Carra tillsammans saknar vi bollskickligheten i backlinjen. Kyrgiakos är för dålig och begränsad. Kelly kommer få spela på kanten. Wilson behöver lånas ut för speltid.

Centralt mittfält: Steven Gerrard, Charlie Adam, Lucas Leiva, Raul Meireles, Jonjo Shelvey, Jay Spearing, Jordan Henderson, Christian Poulsen, Alberto Aquilani.
Här ser det mycket bra ut. Gerrard, Adam, Lucas och Meireles bör vara de som får mest speltid, kan tänka mig att Henderson kommer få agera ute på kanten en del, med tanke hur tjockt det är med kvalitet centralt. Det blir ett angenämt problem för Kenny att formera mittfältet och det här bör betyda att vi aldrig kommer behöva se Poulsen i en PL-match igen. Shelvey behöver lånas ut för speltid. Aquilani överflödig. Hur tänker Jay Spearing kring konkurrensen, hans speltid blir antagligen begränsad i år?

Yttermittfält: Dirk Kuyt, Maxi Rodriguez, Jordan Henderson, Raul Meireles, Stewart Downing, Joe Cole, Dani Pacheco.
Med Kuyt vet man alltid man får, hårt arbete och stabila insatser. Han kommer säkerligen att vara given i startelvan, antingen till höger på mittfältet eller högre upp i planen. Värvningen av Downing visar tydligt att Kenny vill ha in en klassisk inläggsytter och med tanke på Carrols nickstyrka känns det klokt, även om jag inte är helt övertygad om hans storhet. Joe Cole hade nog inte varit kvar i laget om någon annan önskat värva honom. Meireles är bättre centralt, men gjorde okej ifrån sig på kanten i fjol och kommer säkert få spela där en del i år också. Maxi är en bra truppspelare och Henderson en stor talang. Pacheco tror jag inte på, dags för honom att ta steget i år annars får han gärna säljas. Vi skulle behöva få in en till kreatör på mitten, t.ex Mata, och det är på kanten det finns mest plats över.

Anfall. Andy Carroll, Luis Suarez, David Ngog, Dirk Kuyt.
Suarez är världsklass, mer behöver inte sägas om honom. Carroll hade skadeproblem i fjol, men jag är övertygad om att han kommer att komma väl rustad till årets säsong. Han tillför storlek och nickstyrka, en tuff spelare som säkert är jäkligt jobbig att möta. Ngog kommer aldrig att bli en stor spelare, han hör hemma i ett mitten- eller bottenlag. Bör säljas. Kuyt är en bra backup till de ordinarie anfallarna. Om pengar finns skulle jag gärna se ett tillskott i anfallet, men det känns inte som högsta prioritet.

Starelva i dagsläget: Reina - Kelly, Carragher, Agger, Johnson - Kuyt, Gerrard, Adam/Lucas, Downing - Suarez, Carroll
Bänk: Doni, Skrtel, Aurelio, Meireles, Maxi, Henderson, Adam/Lucas

Spelare ut: Ngog, Kyrgiakos, Cole, Aquilani, Degen, Poulsen, Insua, El Zhar, kanske även Pacheco.

Bör lånas ut: Wilson, Shelvey.

Prioriterade värvningar i dagsläget:
1. Vänsterback
2. Offensiv kreatör med utgångspunkt på kanten
3. Spelskicklig mittback
4. Anfallare

Det kommer säkert att hända en hel del än under Silly Season, men det känns redan nu som om vi står väl rustade inför säsongen 2011/2012, läget känns klart bättre än i fjol vid den här tiden.

Dagens låt: The Dubliners - Fields of Athenry

0 Comments:

Post a Comment

<< Home