Tuesday, June 28, 2011

Jordgubbar

Sommar betyder såklart att det är jordgubbstider och eftersom det är bland det bästa jag vet snittar jag nog 4-5 liter i veckan. Torget är fullt av försäljare som alla ligger på samma prisnivå, därför brukar det mest vara slumpen som avgör var jag köper mina gubbar, men efter idag är det en försäljare som jag alltid kommer att välja om möjlighet finns. Jag hade precis varit in och köpt på mig ett kilo kaffebönor, det går klart mer nu när jag är ledig, och kände att jag var tvungen att fylla mitt jordgubbsbehov också. Den här gången hamnade jag hos en försäljare i mitten av torget. Jag hade två stycken köpare före mig i kön, men det gick rätt fort att komma fram eftersom det inte direkt är några avancerade köp som görs. När det var min tur frågade damen bakom kassan om jag ville välja vilken liter jag skulle ha, utan att titta plockade jag en som stod ganska nära mig och lämnade över den. Damen tittade på litern och öppnade sedan en påse bredvid henne, tog fram några till jordgubbar som hon lade överst i min liter, sedan sade hon:
- Det var lite få gubbar i den, det är säkert några kärringar som har varit och tagit de finaste.
Det där fenomenet var otroligt vanligt hemma i min byn, när jordgubbarna kom till ICA kunde det stå tanter och flytta runt jordgubbar i evigheter för att få till en perfekt liter till sig själv. Den här försäljaren var tydligen medveten om det här och såg till att reparera de mindre fina litrarna genom att fylla på med fina gubbar längst upp, mycket sympatiskt och numera har jag en favorit bland jordgubbssäljarna på torget.

Dagens låt: Bright Eyes - Lover I don´t have to love, musikaliskt geni som ikväll spelar i Göteborg, utan att jag kan närvara.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home