Saturday, January 15, 2011

Mina önskningar till sommarens WoW

De första banden verkar, som jag skrev igår, klara för Way Out West och med PJ Harvey och Whiskeytowndoftande The Jayhawks klara är man redan nu garantera två kanonspelningar i Slottsskogen. Jag har, såklart, funderat över vilka band jag vill se där, som dessutom kan vara relativt realistiska bokningar. Det här är vad jag kommit fram till:

-Bright Eyes - Conor Oberst släpper ett nytt album i februari och jag tycker att han vore en given bokning till Slottsskogen. Min absoluta önskebokning till festivalen i sommar.
-Glasvegas - Släpper ny skiva i år, gillar Sverige, svensk trummis, vore en mycket bra bokning.
-Fleet Foxes - Spelar på Öya samma helg, borde givetvis ta en tur till Göteborg samtidigt.
-Deerhunter - Släppte en magnifik skiva förra året, borde vara en grupp som passar på festivalen.
-The Streets - Mike Skinner släpper nytt i år och någon gång måste jag få se honom live, så är det bara.
-Arcade Fire - Även om jag såg dem i fjol skulle jag mer än gärna se dem uppträda i Slottsskogen också.
- Band of Horses - Vi ska se dem i februari och jag skulle bli mer än nöjd om jag de bestämde sig för att spela i Göteborg i sommar också.
-Beastie Boys - De släpper nytt i år och det vore riktigt coolt att få se dem live, inte ett band jag skulle åka och se en konsert med, men på en festival vore de ett perfekt inslag.
-Ariel Pink´s haunted grafitti - Jag trodde de skulle bokas till i fjol, får hoppas de kommer i år i stället då¨.
-Midlake - Fick sin spelning på Hultsfred inställd förra året, eftersom det inte blev någon festival, så de kan gott spela nere i Göteborg i sommar i stället.
-The Decemberists - Släppte ny skiva i dagarna och har fått mycket bra kritik, jag gillar deras senaste verk och skulle gärna få se dem live.

Jag har två önskningar till headlinerband: Morrissey, givetvis, och Radiohead, som jag verkligen hoppas få se någon gång, det var ett tag sen de var i Sverige nu.
Även om inte det skulle bli så att någon av de ovanstående kommer till Göteborg i sommar är jag säker på att det kommer bli en bra festival. De kommer säkert att boka en hel del bra band som jag ännu inte upptäckt, det är nämligen den här festivalens allra största fördel.

Dagens låt: The Jayhawks - Waiting for the sun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home