Sunday, May 09, 2010

Säsongen 2009/2010

Idag tar helvetessäsongen slut och jag passar på att dela ut mina utmärkelser för 2009/2010:

Säsongens spelare: Pepe Reina. Runner-up: Javier Mascherano
Reina är en given vinnare för mig, den enda spelare som hållit en jämn hög nivå under hela säsongen. Han har räddat oss från en ännu värre säsongen än det nu blivit. Hans snabba reaktioner och välutvecklade spelsinne är hans absolut starkaste sidor, men han har utvecklats en hel del sedan han kom till oss och har numera få svagheter. Luftspelet kan bli bättre, men han är trots det en av världens bästa målvakter.

Säsongens match: Liverpool-Bolton på Anfield. Runner-up: Aston Villa-Liverpool.
Av den enkla anledningen att jag och Malin var på plats och såg matchen live. Segern med 2-0 var välförtjänt, även om vi inte gjorde någon stormatch.

Säsongens överraskning: Sotiris Kyrgiakos.
En värvning jag inte trodde på alls, hans första match för oss gjorde inte heller något för att ändra min inställning. Med tiden har han dock visat sig vara en god tillgång för oss, en begränsad mittback, men stark och med ett bra huvudspel. Greken var bättre än jag trodde.

Säsongens värvning: Glen Johnson
Glen är en bra högerback, speciellt offensivt. Hans defensiv har brister och det har kostat några baklängesmål, men hans offensiv har bidragit till mål framåt och sammantaget tycker jag att hans första säsong hos oss varit bra.

Säsongens oturligaste: Fernando Torres. Runner-up: Martin Kelly
Återigen har Torres dragits med skador under större delen av säsongen och det är en stor anledning till att vi hamnar så pass långt ner i tabellen som vi nu gör. Kelly gjorde en kanonhalvlek mot Lyon innan han skadade sig, med tanke på Johnsons skadeproblem hade det kunnat bli en hel del matcher för Kelly om han inte åkt på skadan vid Lyons kvittering.

Säsongens besvikelse: Laget
Det skulle vara väldigt fel att plocka ut en spelare till den här utmärkelsen en säsong när vi spelat bedrövlig fotboll under alldeles för stor del av säsongen. Laget har gjort mig besviken den här säsongen.

Säsongens minst saknade: Andrea Dossena
Försvann en bit in i säsongen och jag tror inte det är någon som vill Liverpool väl som saknar honom.

Säsongens tyngsta förlust: Liverpool-Aston Villa 1-3
Redan i den tredje omgången började det gå upp för mig hur den här säsongen skulle sluta. Vi åkte på en klar förlust mot ett lag som vi förnedrat i avslutningen av säsongen innan och Liverpool stod inte att känna igen. Jag var helt knäckt redan i halvtid och det kändes som om säsongen dog redan där.

Säsongens skadeglädje: Liverpool-Chelskij 0-2
En förlust som, förhoppningsvis, leder till att United inte går om oss i antalet ligatitlar, en lättsmält förlust.

Säsongens mest hatade: Diego Forlan
Hans mål sabbade vår sista chans till en titel den här säsongen, även om det hade varit en ganska värdelös titel hade det varit lite plåster på såren.

Säsongens mest saknade: Xabi Alonso. Runner-up: Sami Hyypiä.
Vårt spel var inte detsamma utan Alonso, inget snack om den saken. Hans passningsspel bidrog mycket till vårt kanonspel under delar av förra säsongen, när det helt plötsligt var Lucas som skulle fylla den rollen gick det långsamt och spelet blev fantasilöst.

Säsongens genombrott: ?
Jag kan inte komma på någon positiv överraskning under årets säsong, visst har David Ngog gjort en del bra insatser, men han är både för vek och för ojämn.

Säsongens gåta: Alberto Aquilani
Värvades dyrt, var skadad, blev frisk, sattes på bänken. När han spelat har han bidragit med både mål och assist, han måste vara ordinarie nästa säsong.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home