Saturday, June 27, 2009

Pete & Love dag 2


En rapport från dag två av Peace & Love. Den mest nervösa av dagarna, skulle han dyka upp eller inte?

Perssons Pack inledde dagen, hur Per Persson kunde stå i värmen med långärmat fattar jag inte, men trots värmen gjorde de en bra spelning. Jag fick höra de låtar jag ville och jag fick dessutom höra lite äkta hälsingemål från scenen. Vad mer kan man begära?

Efter en brandlarmsavbruten spelning med Parken var det dags för Henry Rollins att inta scenen. Han pratade på i nästan 80 minuter, det var åttio mycket givande minuter. Rollins är både rolig och klok, han säger så oerhört bra saker och han säger dom på ett sätt som gör dom så självklara. Det här var en riktig höjdare.

Till min stora glädje stog han där till slut, Pete Doherty. Sedan han blev bokad har sett fram emot den här spelningen, under samma tid har jag också varit orolig för att han ska ställa, som han gjorde senast han var på P&L. Nu dök han upp och han gjorde det med besked.

Pete spelade inte så länge, men det set han gjorde var mycket bra. Scenen och tidpunkten kändes inte helt perfekta, mindre scen och senare på kvällen hade varit bättre, men han gjorde det bra Pete.

Efter en paus på en knapp timme kom Pete ut igen, den här gången hade han med sig sitt band, Babyshambles. De gjorde en skitbra spelning, lite segstartade, men när de kom igång var det riktigt bra. Låtar som Pipedown och Fuck forever var spelningens höjdare, men det mesta höll en hög nivå. Pete själv höll ångan uppe bra, även om man fruktade att han skulle somna till mellan två av låtarna.

Sedan lämnade vi popen och besökte Culf of Luna. Tungt och ganska långsamt, men inte alls så pjåkigt. Jag var kanske inte lika övertygad om dess storhet som mina medbesökare, men det var en helt okej spelning.

De passade bra att vila ben och rygg till, man blir trött av att stå.

Turbonegro avslutade vår kväll, norrmännen var onekligen ett band med energi.

Frontmannen, Hank von Helvete, var riktigt underhållande på scenen. Kanske inte riktigt min musik, men ändå en trevlig spelning och det var verkligen en publik som var med på noterna.
Idag ser vi fram emot Moneybrother, Florence Valentin och Faith No More, Hello Saferide kommer också bli trevligt.

Dagens låt: Babyshambles - Albion, de levde upp till förväntningarna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home