Tuesday, June 30, 2009

De besegrades hämnd

Den första filmen som kom om Transformers härom året var överraskande bra, med Michael Bay som regissör hade jag väntat mig en skitfilm, men den var inte alls så dålig. Igår såg jag tvåan, det var en den skitfilm jag väntat mig redan vid den första. Jag och Malin var överens om att det här inte var en film som kommer göra någon glad.
Till att börja med var storyn dum, men det var inte filmens största problem. Vi kan börja med Megan Fox, som spelar den kvinnliga huvudrollen. Jag tycker lite synd om henne, hon måste ju trott att han fick rollen för sitt skådespeleri, men det märks redan i första scenen, där hon sitter och åmar sig på en motorcykel, att så inte var fallet. En sak som jag reagerade över när det gäller henne är att hon tydligen inte klarar av att springa på egen hand, hela tiden när de springer någonstans är det någon som håller henne i handen, antingen är det Shia Lebouef eller så är det en av militärerna.
Humorn i filmen är pinsam, scenen när mamman får i sig droger och springer runt på en skola och skämmer ut sig är så dålig att man blir mörkrädd, för att inte tala om när familjens kök vaknar till liv och börjar skjuta. Hela delen av filmen som utspelar sig på Lebouefs college är skitdålig.
Scenerna i filmen när robotarna slåss är också dåligt gjorda, det är mycket svårt att se vem som slår vem. Sedan är det mestadels saker som sprängs i luften.
Ska man vara lite positiv så är avslutningen av filmen bättre än inledningen i alla fall, men det betyder inte att avslutningen är bra, utan att inledningen är hemskt dålig.
Positivt då, robotarna är bra gjorda och det är en scen vid en passkontroll som är lite, och då menar jag verkligen lite, rolig. Annars är det inte mycket till film.
Det är mycket att störa sig på, filmen får ettan att framstå som ett mästerverk.

Dagens låt: Arcade Fire - Crown of love
your name is the only word that I can say

0 Comments:

Post a Comment

<< Home