Saturday, March 07, 2009

Intakto

Igår var jag och Malin nere på Sjömanskyrkan för att titta på lite musik. Det var gävleföreningen Intakto som annordnade. Kvällens huvudakt var hardcorebandet Meleeh från Gävle, men när vi kom ner stod ett av förbandet och spelade. Förbandet bestod bara av en person, en irländsk singer-songwriter vid namn Declan de Barra. I tidningen stod det att denna artist skulle påminna lite grand om min stora favorit Nick Cave, men det vet jag inte riktigt om jag kan hålla med om. I stället kunde man höra influenser av både Jeff Buckley, Anthony & the Johnsons och Damien Rice(kanske bara är för att de båda är irländare som jag tyckte de påminde om varandra), och det är inte direkt negativt att påminna om dem. Han hade inget band med sig utan stod ensam, barfota på golvet framför scenen och sjöng utan mikrofon, med dne rösten han hade behövdes det inte heller någon så det gjorde ingenting. Jag gillade spelningen så pass mycket att jag såg till att skaffa hans båda skivor när det hela var slut. Klicka er in här och lyssna, det är bra musik.
Kvällens huvudakt var alltså Meleeh, hardcore är väl kanske inte den första genre jag räknar upp när jag skriver om vad gillar för musik, men det här var en positiv överraskning. Lagom snabbt och med vissa inslag av Black Flag, jag tyckte det var bättre än jag trodde att det skulle vara. Som vanligt med den här typen av musik tycker jag det är tråkigt att man inte kan höra vad de sjunger, men om man bortser från det var det här en bra spelning. Kanske lite kort.
När det hela var slut gick jag och Malin tillsammans med Malins syster och hennes Magnus över till McGills, där smakade jag en otroligt god Ardbeg innan vi gick hem. En bra fredagkväll var det.

Dagens låt: Declan de Barra - Until the morning comes, mysig musik, lyssna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home